Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Galette med bær og chokolade - lækker sommerdessert

Jordbærgalette med chokolade

Antal 4 personer
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 27 minutter
Samlet 1 time 27 minutter

Ingredienser

Til bunden skal du bruge:
  • 50 g mandler
  • 75 g mel
  • 30 g flormelis
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • ½ citron (skallen)
  • 50 g smør (koldt)
  • 1 æg (sammenpisket, resten til pensling)
Til fyldet skal du bruge:
  • 125 g friske jordbær (gerne blandet med andre bær i sæson)
  • 50 g mørk chokolade (max 60 %)
  • 1 spsk frisk citronsaft (ikke nødvendigt til syrlige bær)
  • 1 spsk kartoffelmel
Til pynt :
  • perlesukker
Til servering:
  • Vaniljeis

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du bunden:
  • Start med mandlerne: Hak dem fint i en minihakker eller tilsvarende.
  • Riv citronskallen fint, og bland med mel, flormelis og vaniljepulver. Smuldr smørret heri, og saml dejen med lidt af ægget. Læg dejen på køl.
Sådan laver du fyldet:
  • Nip og skyl bærrene. Skær jordbær i kvarte eller i skiver.
  • Hak chokoladen, ikke for fint. Pres citronsaft.
  • Vend bær, chokolade, citronsaft (evt.) og kartoffelmel sammen.
Sådan laver du galetten færdig:
  • Jordbærgalette med bær og chokolade - lækker sommerdessert
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og hav alle ingredienser ved hånden.
  • Galette-med-bær-og-chokolade-lækker-sommerdessert
    Rul dejen ud til 1 cirkel, ca. 25 cm i diameter, og læg den på bagepapir. Fordel fyldet på den, og hold god afstand til kanten af dejen. Fold kanterne lidt ind over fyldet.
  • Galette med bær og chokolade - lækker sommerdessert
    Pensl kanterne med lidt sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  • Galette med bær og chokolade - lækker sommerdessert
    Bag galetten i ca. 30 minutter, til den har gyldne kanter.
  • Server den gerne lun – med vaniljeis.