Scan for at gå til opskrift
Jordbærgalette med chokolade
Forb. tid 50 minutter min
Tilb. tid 27 minutter min
Samlet 1 time t 27 minutter min
Til bunden skal du bruge:
- 50 g mandler
- 75 g mel
- 30 g flormelis
- ¼ tsk vaniljepulver
- ½ citron (skallen)
- 50 g smør (koldt)
- 1 æg (sammenpisket, resten til pensling)
Til fyldet skal du bruge:
- 125 g friske jordbær (gerne blandet med andre bær i sæson)
- 50 g mørk chokolade (max 60 %)
- 1 spsk frisk citronsaft (ikke nødvendigt til syrlige bær)
- 1 spsk kartoffelmel
Sådan laver du bunden:
Start med mandlerne: Hak dem fint i en minihakker eller tilsvarende.
Riv citronskallen fint, og bland med mel, flormelis og vaniljepulver. Smuldr smørret heri, og saml dejen med lidt af ægget. Læg dejen på køl.
Sådan laver du fyldet:
Nip og skyl bærrene. Skær jordbær i kvarte eller i skiver.
Hak chokoladen, ikke for fint. Pres citronsaft.
Vend bær, chokolade, citronsaft (evt.) og kartoffelmel sammen.
Sådan laver du galetten færdig:
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og hav alle ingredienser ved hånden.
-
Rul dejen ud til 1 cirkel, ca. 25 cm i diameter, og læg den på bagepapir. Fordel fyldet på den, og hold god afstand til kanten af dejen. Fold kanterne lidt ind over fyldet.
-
Pensl kanterne med lidt sammenpisket æg og drys med perlesukker.
-
Bag galetten i ca. 30 minutter, til den har gyldne kanter.
Server den gerne lun – med vaniljeis.