Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hasselbackkartofler sprøde

Hasselbackkartofler - rigtig sprøde

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 1 kg kartofler (ikke for store)
  • 75 g smør
  • ¼ tsk tørret timian
Til servering:
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • friske krydderurter (evt.)

Kokkens noter

Du kan krydre hasselbackkartoflerne med andre krydderier, der passer til dit måltid.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skur kartoflerne, og dup dem tørre. Snit dem tæt, ca. 2/3 igennem, og placer dem på bagepapir på en bageplade.
    Se tip om skæreteknik nedenfor.
  • Smelt smørret, og bland timian (og evt. andre krydderier) i. Pensl kartoflerne, og sæt dem i ovnen. Fortsæt med at pensle kartoflerne hvert kvarter. Bag kartoflerne i ca. en time.
  • Tag kartoflerne ud, og drys med flagesalt, friskkværnet peber og evt. friske krydderurter.