Scan for at gå til opskrift
Grønkålssalat med blodappelsiner
Forb. tid 25 minutter min
- 1 dl quinoa (rå)
- salt
- 150 g grønkål
- 1 spsk olie
- 3 blodappelsiner
- 1 bundt frisk mynte
- ½ dl granatæblekerner
- ½ dl mandelsplitter (ristede)
- 2 spsk mild olie, fx raps
- salt
Start med at koge quinoa. 1 dl tørret quinoa til 1,5 dl vand og en smule salt. Lad det koge ca. 13 minutter, og spred det ud, så det kan køle af.
Skyl grønkålen, og fjern ribberne. Masser kålen med 1 spsk olie, så den bliver blød.
Pil de to appelsiner, og skær den i tern eller halve skiver til salaten.
Skyl mynten, pil bladene af stænglerne, og hak bladene groft.
Pil granatæblekernerne.
Rist mandelsplitterne på en tør pande (du kan også bruge hele mandler – dem vil jeg foreslå, du rister i ovnen).
Når quinoaen er kølet af: Bland salaten, og pres saften af den sidste appelsin over. Vend rundt med 2 spsk olie og et lille kværn salt. Drys mandelsplitterne over.