Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grønkålssalat med blodappelsin

Grønkålssalat med blodappelsiner

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (rå)
  • salt
  • 150 g grønkål
  • 1 spsk olie
  • 3 blodappelsiner
  • 1 bundt frisk mynte
  • ½ dl granatæblekerner
  • ½ dl mandelsplitter (ristede)
  • 2 spsk mild olie, fx raps
  • salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at koge quinoa. 1 dl tørret quinoa til 1,5 dl vand og en smule salt. Lad det koge ca. 13 minutter, og spred det ud, så det kan køle af.
  • Skyl grønkålen, og fjern ribberne. Masser kålen med 1 spsk olie, så den bliver blød.
  • Pil de to appelsiner, og skær den i tern eller halve skiver til salaten.
  • Skyl mynten, pil bladene af stænglerne, og hak bladene groft.
  • Pil granatæblekernerne.
  • Rist mandelsplitterne på en tør pande (du kan også bruge hele mandler – dem vil jeg foreslå, du rister i ovnen).
  • Når quinoaen er kølet af: Bland salaten, og pres saften af den sidste appelsin over. Vend rundt med 2 spsk olie og et lille kværn salt. Drys mandelsplitterne over.