Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Scan for at gå til opskrift
Græske pandebrød med feta og oliven
Antal
4
stk.
Forb. tid
30
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Hævetid
1
time
t
15
minutter
min
Samlet
2
timer
t
Ingredienser
2
dl
vand
(håndvarmt)
20
g
gær
200
g
hvedemel
50
g
groft ølandshvedemel
½
tsk
salt
1
spsk
frisk rosmarin
(hakket)
50
g
feta
(smuldret)
10
sorte oliven
(udstenede og hakkede)
olivenolie
Kokkens noter
Du kan også koldhæve dejen. Så skal du bruge mindre gær - 5-10 gram. Lad dejen hæve en halv time på køkkenbordet først - og sæt den på køl. Tilsæt fyld, når dejen har koldhævet.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Ælt dejen sammen uden fetaost og oliven, og lad den hæve på køkkenbordet en time.
Hak rosmarin, smuldr fetaosten, og hak oliven. Ælt det hele ind i dejen.
Del dejen i 4 klumper, og vend dem i olivenolien. Tryk dem ud på bordet uden at bruge mel (derfor olien). Lad dem hvile et kvarters tid.
Steg dem på en pande ved middelvarme 5-8 minutter på hver side, til de er gyldne og lækre.