Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Græske pandebrød med feta og oliven

Antal 4 stk.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Samlet 2 timer

Ingredienser

  • 2 dl vand (håndvarmt)
  • 20 g gær
  • 200 g hvedemel
  • 50 g groft ølandshvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk frisk rosmarin (hakket)
  • 50 g feta (smuldret)
  • 10 sorte oliven (udstenede og hakkede)
  • olivenolie

Kokkens noter

Du kan også koldhæve dejen. Så skal du bruge mindre gær - 5-10 gram. Lad dejen hæve en halv time på køkkenbordet først - og sæt den på køl. Tilsæt fyld, når dejen har koldhævet.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Ælt dejen sammen uden fetaost og oliven, og lad den hæve på køkkenbordet en time.
  • Hak rosmarin, smuldr fetaosten, og hak oliven. Ælt det hele ind i dejen.
  • Del dejen i 4 klumper, og vend dem i olivenolien. Tryk dem ud på bordet uden at bruge mel (derfor olien). Lad dem hvile et kvarters tid.
  • Steg dem på en pande ved middelvarme 5-8 minutter på hver side, til de er gyldne og lækre.