Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tomatsalat med feta og mynte

Græsk tomatsalat med feta

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter

Ingredienser

Til tomatsalaten skal du bruge:
  • 400 g tomater (små solmodne, fx San Marzano)
  • 1 rødløg (lille)
  • 5 stilke frisk mynte (bladene)
  • 50 g feta
  • friske mynteblade til pynt
Olie-eddikedressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk rød balsamico
  • ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Hvis du ofte bruger en olie-eddikedressing i dine salater, vil jeg varmt anbefale, at du laver en stor portion. Så har du lynhurtig dressing klar i køleskabet.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skær tomaterne i halve (eller mindre, hvis du starter med store tomater). Snit rødløg i fine både. Hak en spsk mynteblade ret fint, og vend det sammen. Gem nogle hele mynteblade til pynt. Smuldr fetaen over.
  • Riv citronskallen fint, og ryst dressingen sammen. Vend den i tomaterne, smuldr fetaosten over, og pynt med mynteblade. Servér!