Scan for at gå til opskrift
Græsk tomatsalat med feta
Forb. tid 10 minutter min
Til tomatsalaten skal du bruge:
- 400 g tomater (små solmodne, fx San Marzano)
- 1 rødløg (lille)
- 5 stilke frisk mynte (bladene)
- 50 g feta
- frisk mynte (ekstra til pynt)
Olie-eddikedressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk rød balsamico
- ½ citron (fintrevet skal)
- salt og friskkværnet peber
Hvis du ofte bruger en olie-eddikedressing i dine salater, vil jeg varmt anbefale, at du laver en stor portion. Så har du lynhurtig dressing klar i køleskabet.
Skær tomaterne i halve (eller mindre, hvis du starter med store tomater). Snit rødløg i fine både. Hak en spsk mynteblade ret fint, og vend det sammen. Gem nogle hele mynteblade til pynt. Smuldr fetaen over.
Riv citronskallen fint, og ryst dressingen sammen (der skal ikke citronsaft i - du skal kun bruge skallen). Vend den i tomaterne, smuldr fetaosten over, og pynt med mynteblade. Servér!