Scan for at gå til opskrift
 
	
        
            
				
				
				
				
				Græsk tomatsalat med feta
				
				
                
				Forb. tid 10 minutter min
 
         
     
 
	
  		Til tomatsalaten skal du bruge:
- 400 g tomater (små solmodne, fx San Marzano)
- 1 rødløg (lille)
- 5 stilke frisk mynte (bladene)
- 50 g feta
- frisk mynte  (ekstra til pynt)
Olie-eddikedressing 
- ½ citron (fintrevet skal)
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk rød balsamico
- salt og friskkværnet peber
Hvis du ofte bruger en olie-eddikedressing i dine salater, vil jeg varmt anbefale, at du laver en stor portion. Så har du lynhurtig dressing klar i køleskabet.  
	
		Tomatsalaten
- Skær tomaterne i halve (eller mindre, hvis du starter med store tomater). Snit rødløg i fine både. Hak en spsk mynteblade ret fint, og vend det sammen. Gem nogle hele mynteblade til pynt. Smuldr fetaen over. 
Dressingen
- Riv citronskallen fint, og ryst dressingen sammen (der skal ikke citronsaft i - du skal kun bruge skallen). Vend den i tomaterne, smuldr fetaosten over, og pynt med mynteblade. Servér!