Scan for at gå til opskrift
Græsk tomatsalat med feta
Forb. tid 10 minutter min
Til tomatsalaten skal du bruge:
- 400 g tomater (små solmodne, fx San Marzano)
- 1 rødløg (lille)
- 5 stilke frisk mynte (bladene)
- 50 g feta
- friske mynteblade til pynt
Olie-eddikedressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk rød balsamico
- ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Hvis du ofte bruger en olie-eddikedressing i dine salater, vil jeg varmt anbefale, at du laver en stor portion. Så har du lynhurtig dressing klar i køleskabet.
Skær tomaterne i halve (eller mindre, hvis du starter med store tomater). Snit rødløg i fine både. Hak en spsk mynteblade ret fint, og vend det sammen. Gem nogle hele mynteblade til pynt. Smuldr fetaen over.
Riv citronskallen fint, og ryst dressingen sammen. Vend den i tomaterne, smuldr fetaosten over, og pynt med mynteblade. Servér!