Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gløgg ekstrakt til hjemmelavet gløgg

Gløgg-ekstrakt til den bedste gløgg

Antal 15 glas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Trækketid 2 timer
Samlet 2 timer 20 minutter

Ingredienser

Til gløgg-ekstrakt:
  • 4 hele kardemommekapsler
  • 6 hele nelliker
  • 2 stk. hel kanel
  • 3 papirtynde skiver frisk ingefær (evt.)
  • 2 dl sukker
  • ½ citron (økologisk, skallen)
  • 2 dl rødvin
Til den færdige gløgg også:
  • 2 flasker rødvin
  • mandler (smuttede, snittede)
  • rosiner (evt. udblødt i mørk rom)
Du kan tune din gløgg med:
  • 1 dl snaps (eller 1 dl cognac eller ½ dl portvin)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Varm ekstrakten op i en gryde – den må godt lige koge – og lad den så stå mindst et par timer. Gerne længere. Læg evt. også rosinerne i rom, gerne mindst et døgn.
  • Si gløgg-ekstrakten gennem en sigte, når den har trukket. Hvis du ikke skal lave gløgg med det samme, kan du hælde ekstrakten på flaske og gemme den.
  • Når du vil lave gløggen færdig: Opvarm gløgg-ekstrakten med rødvin, rosiner og mandler. Du kan også gi’ den gas med stærkere sager.
  • Varm din gløgg forsigtigt op – den må ikke koge! Hvis den koger, damper du alkoholen af. Og det var vel egentlig ikke meningen.
  • Server i glas med en teske – husk at gå til bunds efter de gode romrosiner.