Scan for at gå til opskrift
Gløgg-ekstrakt til den bedste gløgg
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Trækketid 2 timer t
Samlet 2 timer t 20 minutter min
Til gløgg-ekstrakt:
- 4 hele kardemommekapsler
- 6 hele nelliker
- 2 stk. hel kanel
- 3 papirtynde skiver frisk ingefær (evt.)
- 2 dl sukker
- ½ citron (økologisk, skallen)
- 2 dl rødvin
Til den færdige gløgg også:
- 2 flasker rødvin
- mandler (smuttede, snittede)
- rosiner (evt. udblødt i mørk rom)
Du kan tune din gløgg med:
- 1 dl snaps (eller 1 dl cognac eller ½ dl portvin)
Varm ekstrakten op i en gryde – den må godt lige koge – og lad den så stå mindst et par timer. Gerne længere. Læg evt. også rosinerne i rom, gerne mindst et døgn.
Si gløgg-ekstrakten gennem en sigte, når den har trukket. Hvis du ikke skal lave gløgg med det samme, kan du hælde ekstrakten på flaske og gemme den.
Når du vil lave gløggen færdig: Opvarm gløgg-ekstrakten med rødvin, rosiner og mandler. Du kan også gi’ den gas med stærkere sager.
Varm din gløgg forsigtigt op – den må ikke koge! Hvis den koger, damper du alkoholen af. Og det var vel egentlig ikke meningen.
Server i glas med en teske – husk at gå til bunds efter de gode romrosiner.