Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Friske forårsruller med halloumi - og de bedste dips!

Friske forårsruller med de bedste dips!

Antal 12 stk.
Forb. tid 45 minutter

Ingredienser

  • 200 g halloumi (grillost)
  • 3 spsk olivenolie (delt i 2+1 spsk)
  • 75 g risnudler
  • 100 g hjertesalat (1-2 små hoveder)
  • 150 g rød spidskål
  • 150 g gulerødder
  • 150 g asparges (eller 1 agurk)
  • 2 forårsløg
  • 1 snackpeber
  • 1 bundt frisk koriander
  • ½ bundt frisk mynte
  • 12 ark rispapir (til forårsruller)
Dips til friske forårsruller, vælg fx

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at lave den dip, du foretrækker (kan også sagtens være købt).
  • Skær halloumi i stænger (ca. 1,5 cm tykke), og dup dem tørre. Steg dem på en god varm pande i 2 spsk olie, så de tager farve.
  • Imens: Bring en gryde med vand i kog, og kog nudlerne som angivet på pakken. Dræn vandet fra, og vend nudlerne med 1 spsk asiatisk dressing og 1 spsk olivenolie. Sæt dem til side.
  • Skyl grønsagerne. Snit rød spidskål, gulerødder og rød peber i tynde strimler. Jeg bruger en julienneskærer til gulerødderne, så de bliver nemme at skære og bide over. Du kan også rive dem groft.
  • Damp asparges 1-2 minutter, og halver dem.
  • Hak forårsløg, koriander og mynte, og bland dem i en skål.
  • Fyld lidt koldt vand et tærtefad, stil det ved siden af et spækbræt, og ha' det klargjorte fyld lige ved hånden.
Sådan laver du de friske forårsruller (kan også ske ved bordet):
  • Læg et stykke rispapir i vandet, så det bløder nok op, til du kan folde det, ca. 10 sekunder. Læg forsigtigt rispapiret fladt på spækbrættet (eller din tallerken).
  • Læg et lille salatblad på den nederste tredjedel. Top med lidt af det forskellige fyld: halloumi, risnudler, snittet kål, asparges og nogle strimler af gulerod og rød peber. Drys med urteblandingen.
  • Fold den nederste kant op over fyldet, og rul det stramt opad, så fyldet pakkes ind. Fold så de korte sider ind, så rullen bliver lukket i enderne. Rul derefter hele rullen færdig. Gentag med resten af ingredienserne.
  • Server med din yndlingsdip!