Scan for at gå til opskrift
Frijoles - vegetarisk bønnefyld
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 1 løg (stort)
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 dåser kidneybønner
- 1 tsk oregano
- 1,5 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- limesaft efter smag
Til stegte tortillas også:
- 1-2 mexicanske tortillas pr. person
- evt. revet ost (fx cheddar)
Hak løg og hvidløg. Varm olien på en pande, og vend løg og hvidløg rundt, til de er møre – ikke brune.
Dræn bønnerne, og mos dem enten i en foodprocessor (hvis du vil have en helt jævn, hummus-agtig konsistens) – eller med en gaffel, hvis du godt kan lide lidt bid. Jeg nøjedes med gaflen.
Bland bønner og krydderier med på panden, og tilsæt lidt vand, til du har den konsistens, du helst vil have. Smag til med lime.
Fordel et par skefulde frijoles på det halve af en tortilla. Drys evt. med revet ost. Fold sammen, pensl med lidt olivenolie og giv den et par minutter på hver side på en grillpande. Server!