Scan for at gå til opskrift
Fisketacos med pankofriteret fisk
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Til den sprøde fisk skal du bruge:
- 500 g torsk (eller anden fast hvid fisk, fx lange, sej eller kuller, fileteret)
- 3 spsk mel (fx hvedemel eller kikærtemel)
- 2 spsk taco krydderi
- ½ tsk fint salt
- 1 æg
- 1,5 dl panko rasp (ca.)
- 4 dl rapsolie (til fritering)
- flagesalt
Tilbehør fx:
- 1 portion guacamole (opskrift)
- 12 tacos (små, hjemmelavede eller købte)
- 2 limes
- 1 bundt frisk koriander (til pynt)
- ¼ rød spidskål
- 1 spsk olie
- chilimayo (valgfri)
Lav guacamolen først.
Snit rød spidskål fint (fx på mandolinjern), og masser den i lidt olie
Skyl koriander, og pil bladene af.
Skær limes i både.
Sådan laver du fisken:
Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Bland mel, tacokrydderi og salt i en anden tallerken, og hæld pankorasp ud i en tredje. Gør en stor pande klar med olie – sørg for, olien står højt i panden.
Dup fisken tør, og skær den op i tern, ca. 4 * 4 cm – jo mere ensartede, jo nemmere at styre stegetiden.
Vend hvert stykke først i melblandingen, så i æg og til sidst i panko.
Varm olien op til ca. 170 grader (eller til den syder omkring den svovlfri ende af en tændstik), og steg fiskestykkerne 3-5 minutter, til de er gyldne og sprøde. Start med de tykke stykker, så plejer det at passe, at alt er klar samtidig.
Lun tacos imens (fx i mikroovn)
Drys med flagesalt, og server straks med lune tacos!