Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Fisketacos - tacos med panko paneret fisk

Fisketacos med pankofriteret fisk

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter

Ingredienser

Til den sprøde fisk skal du bruge:
  • 500 g torsk (eller anden fast hvid fisk, fx lange, sej eller kuller, fileteret)
  • 3 spsk mel (fx hvedemel eller kikærtemel)
  • 2 spsk taco krydderi
  • ½ tsk fint salt
  • 1 æg
  • 1,5 dl panko rasp (ca.)
  • 4 dl rapsolie (til fritering)
  • flagesalt
Tilbehør fx:
  • 1 portion guacamole (opskrift)
  • 12 tacos (små, hjemmelavede eller købte)
  • 2 limes
  • 1 bundt frisk koriander (til pynt)
  • ¼ rød spidskål
  • 1 spsk olie
  • chilimayo (valgfri)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Lav guacamolen først.
  • Snit rød spidskål fint (fx på mandolinjern), og masser den i lidt olie
  • Skyl koriander, og pil bladene af.
  • Skær limes i både.
Sådan laver du fisken:
  • Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Bland mel, tacokrydderi og salt i en anden tallerken, og hæld pankorasp ud i en tredje. Gør en stor pande klar med olie – sørg for, olien står højt i panden.
  • Dup fisken tør, og skær den op i tern, ca. 4 * 4 cm – jo mere ensartede, jo nemmere at styre stegetiden.
  • Vend hvert stykke først i melblandingen, så i æg og til sidst i panko.
  • Varm olien op til ca. 170 grader (eller til den syder omkring den svovlfri ende af en tændstik), og steg fiskestykkerne 3-5 minutter, til de er gyldne og sprøde. Start med de tykke stykker, så plejer det at passe, at alt er klar samtidig.
  • Lun tacos imens (fx i mikroovn)
  • Drys med flagesalt, og server straks med lune tacos!