Scan for at gå til opskrift
Finskbrød - min mors klassiske opskrift
- 250 g mel
- 190 g smør (koldt)
- 65 g sukker
Til topping:
- 1 æg
- 15 g mandler
- perlesukker
Smuldr smørret ud i mel og sukker, og saml dejen. Der skal ikke hverken æg eller anden væske i.
Del dejen i 5 lige store stykker, og rul dem ud til ca. 38 cm lange pølser. Læg dem helt sæt på et stykke bagepapir, og læg dem i køleskabet en halv time.
Tænd ovnen på 190 grader (over/undervarme).
Hak mandlerne forholdsvis fint, og pisk ægget sammen. Tag så finskbrødene ud på bordet, og pensl dem med æg. Drys med de hakkede mandler og til sidst perlesukker. Giv så hele flokken en lille tur med kagerullen - så får finskbrødene den karakteristiske lidt flade facon, og drysset sidder bedre fast.
Læg dem på bagepapir med lidt afstand. De kan være på én plade.
Bag dem i 13-15 minutter. Køl af på en bagerist.
Spis dem nybagte - så er de allerbedst!