Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Falafel med tahindressing og tilbehør - sprøde falafler

Falafel med tahindressing

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Trækketid 10 timer
Samlet 10 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 125 g tørrede kikærter
  • ½ løg (eller rødløg)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 spsk falafelkrydderi (se tip nedenfor)
  • ½ tsk salt
  • 1 æg (kan udelades for vegansk)
  • 1 spsk mel (kun hvis dejen er svær at samle)
  • olie (til at stege i)
Tahindressing
  • 1 dl tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron (saften, smag til)
  • vand (koldt)
  • salt (smag til)
  • persille (valgfrit)
Tilbehør, fx:
  • pitabrød (opskrift)
  • tomater (skiver eller tern)
  • agurk (skiver)
  • rucola
  • spidskål (fint snittet)

Kokkens noter

Find flere tips til tilbehør, falafelkrydderi og vegansk falafel nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Læg kikærterne i blød i rigeligt vand 8-10 timer. Fx fra morgen til aften. Kikærterne skal IKKE koges.
  • Med foodprocessor: Kør alle ingredienserne i foodprocessoren, til du har en jævn dej. VENT dog med æggene, hvis du ikke laver hele portionen i dag.
  • Uden foodprocessor: Kør de udblødte kikærter, løg og hvidløg igennem et hakkeapparat, fx en kødhakker eller en rivemaskine (riv fint).
  • Hak persillen fint, og bland i dejen. VENT med æggene, hvis du ikke vil bruge al dejen samme dag.
  • Fælles: Tilsæt æg til den dej, du vil bruge i dag.
  • Varm et godt lag olivenolie op på en pande, form falaflerne, og steg dem til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Du kan også friturestege i en gryde, men det kræver mere olie.
Tahindressing:
  • I hånden: Brug en skål og et piskeris.
  • Pres hvidløg og citronsaft.
  • Bland tahin, hvidløg, citronsaft og lidt salt med 1/2 dl koldt vand. Pisk sammen – først bliver massen meget fast. Tilsæt så mere koldt vand, lidt ad gangen, til du har den konsistens, du ønsker. Smag til med citronsaft og salt.
  • Hvis du vil have persille i: Hak den fint, og rør den i tahindressingen.
  • I foodprocessor eller minihakker: Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Pres citronsaft.
  • Kør tahin med hvidløg, citronsaft, lidt salt og 1/2 dl vand. Tilsæt mere koldt vand lidt ad gangen. Hvis du vil have persille i dressingen, kan du køre den med fra starten. Tilsæt mere koldt vand, til din dressing har den cremede konsistens, du ønsker. Smag til med salt og citron.
  • Bemærk, at tahindressingen stivner lidt, når den bliver opbevaret i køleskabet. Du kan altid tilsætte lidt ekstra vand.