Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Græske fladbrød - bløde og nemme at folde

Bløde græske fladbrød

Antal 6 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk sukker
  • 150 g vand (ca. 35 grader – føles lunt)
  • 100 g græsk yoghurt
  • 250 g proteinrigt hvedemel (fx manitoba eller tipo 00, heraf evt. 50 g ølandshvede)
  • ¾ tsk fint salt (5 g)
Husk også
  • majsmel til udrulning (evt.)
  • olivenolie til stegning

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at røre gæren ud i vandet. Ælt så alle ingredienser sammen til en elastisk dej. Gerne i maskine – ellers lidt tålmodigt på bordet. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis dejen er for stiv – den skal være blød at arbejde med. Slut af med at forme den til en kugle.
  • TIP: Hvis du ikke gider ælte 5-10 minutter i hånden, kan du nøjes med at ælte den igennem, til den er blank. Lad den hvile 20 minutter, og ælt den hurtigt igennem igen. Gentag hviletid og æltning et par gange mere. Så bliver dejen elastisk – og det er vigtigt, hvis du gerne vil have græske fladbrød, der ikke knækker, når du folder dem.
  • Put dejen i en skål eller gryde med låg, læg låg på, og lad den hæve et lunt sted ca. 1 time. Låget holder på fugten, så dejens overflade ikke bliver tør og kan sprække.
  • Græske fladbrød - bløde og nemme at folde
    Tag dejen ud på bordet, og ælt den igennem. Del den i 6 lige store stykker.
  • Græske fladbrød - bløde og nemme at folde
    Tril klumperne til runde boller, og rul dem ud til cirkler på ca. 20 cm. Jeg bruger majsmel til udrulning, men du kan sagtens bruge almindeligt hvedemel. Prik brødene med en gaffel (uden at prikke igennem). Så har de mindre tendens til at puste sig op, når du steger dem.
  • Steg brødene i lidt olivenolie på en god varm pande, til de har fået lidt kulør. Hvis du steger dem for længe, bliver de tørre og vil knække. Så vær varsom med det :-)
  • Græske fladbrød - bløde og nemme at folde
    Efterhånden som brødene bliver færdige: Læg på en stor tallerken med en anden tallerken over (vend den omvendt med bunden i vejret). Så har brødene et lille dampkammer, hvor de ikke bliver tørre, og de bliver nemmere at folde, uden de knækker.
  • Opbevar brødene i en plastikpose, hvis de ikke bliver spist med det samme.