Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Auberginepie - den lækreste vegetariske pie

Auberginepie med champignons - ufatteligt god

Antal 6 personer
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time
Samlet 2 timer

Ingredienser

Til mørdejen skal du bruge:
  • 250 g mel (heraf op til 100 g groft hvedemel)
  • ½ tsk salt
  • 125 g koldt smør
  • ¾ dl koldt vand
Til fyldet skal du bruge:
  • 2 auberginer
  • ½ tsk salt
  • 400 g champignons
  • 5 dl tomatpassata
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk citronsaft (evt. lidt mere)
  • 1 æg
  • 1 dl creme fraiche (eller græsk yoghurt)
  • 125 g cheddar
  • Æg til at pensle med

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at skære auberginerne i kvarte på langs, salt dem, og lad dem trække ca. ½ time.
  • Hæld så tomatpassataen ud på en stor pande og sæt den til at simre og koge ind, mens du rører jævnligt. Sæt ikke blusset for højt – så sprøjter det!
  • Smør en god stor – gerne lidt dyb – tærteform eller en springform.
  • Til mørdejen: Start med at smuldre smørret i mel og salt, til det ligner revet ost. Saml dejen med vandet. Rul 2/3 af dejen ud, og læg den i tærteformen, også op ad kanterne. Prik bunden med en gaffel.
  • Tænd ovnen på 160 grader, sæt tærteformen ind, og lad den forbage 15 minutter.
  • Rul resten af dejen ud, så den kan passe som låg på quichen. Eller stik ud til et dekorativt låg, hvis du orker. Gå så videre med fyldet:
  • Skyl saltet af auberginerne, dup dem tørre og gi’ dem lidt olivenolie. Læg dem på bagepapir i ovnen, til de er møre – ca. 35 minutter.
  • Rens champignons.
  • Riv osten groft.
  • Pisk æg og creme fraiche/yoghurt sammen i hånden.
  • Tilsæt timian, salt og citronsaft til tomaterne, og rør godt rundt. Hæld det over i en skål. Du behøver ikke at vaske panden af, for den skal du bruge igen:
  • Rist champignons på panden – uden olie. Start på middelvarme, og skru lidt op, når de begynder at afgive væde. Lad dem dampe ind. Sluk for panden, og drys med lidt salt.
  • Og så samler du det hele:
  • Hæld creme fraiche/yoghurtblandingen i bunden af tærten.
  • Halver auberginebådene, og læg dem ovenpå i et solmønster – med den spidse ende ind mod midten.
  • Læg champignonerne ovenpå – fordel dem godt.
  • Smør tomatpastaen ud over champignonerne.
  • Drys den revne ost over.
  • Og luk med dejlåget.
  • Pensl med æg, du har rørt sammen i hånden.
  • Vupti – ind i ovnen igen. Lad den bage videre i 40-45 minutter.
  • Auberginepien er bedst, hvis den får lov at hvile mindst et kvarter efter bagning. Gerne længere. Server salat til.