Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Thai pulled chicken - med asiatisk peanutmarinade

Asiatisk pulled chicken

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet 3 timer 20 minutter

Ingredienser

Til thai pulled chicken skal du bruge:
  • 500 g kyllingefilet
  • olie (til fadet)
  • 2 spsk creamy peanutbutter
  • 1 spsk soya sauce
  • 2 spsk vand
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 tsk riseddike (eller hvidvinseddike)
  • ½ tsk honning
  • sambal oelek (eller sriracha eller frisk rød chili efter smag)
Til servering fx
  • frisk koriander
  • peanuts (rå, usaltede)
  • lime
  • sugar snaps
  • frisk rød chili
Til thai-style vaflerne skal du bruge:
  • 250 g søde kartofler
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • 1 tsk salt
  • rød karrypasta (evt. - efter smag)
  • 2 spsk sesamfrø (til drys)
  • olie (til at stege i)

Tilberedning

  • Blend alle ingredienserne til marinaden, indtil du har en jævn sauce. Vend kyllingen i marinaden.
  • Find et ovnfast fad, der passer til, at kyllingen kan ligge i ét lag. Gerne med låg. Smør det med olien.
    Tip: Du kan også bruge en gryde, der er egnet til ovn, fx en støbejernsgryde.
  • Bred kyllingen ud i fadet, og læg låg på (eller brug sølvpapir). Luk tæt til.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og sæt fadet ind. Giv det 15 minutter. Du kan sætte de rå peanuts ind samtidig. Bred dem ud på en plade, giv dem 15 minutter, og tag dem ud.
  • Skru ned til 100 grader, og lad kyllingen stå i yderligere 3 timer.
  • Imens kan du koge de søde kartofler: Skræl dem, skær dem i tern, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 10 minutter. Dræn vandet fra, og mos dem med en gaffel (eller brug stavblender).
  • Tag fadet ud, og træk kyllingekødet fra hinanden med to gafler. Vend kødet i saucen.
Sådan laver du thai style vafler:
  • Pisk sød kartoffelmos, mælk, æg, mel, salt og evt. karrypasta godt sammen i en skål.
  • Tænd vaffeljernet. Vent til det er helt varmt.
  • Pensl vaffeljernet med olie, drys lidt sesamfrø i bunden og hæld knap en dl vaffeldej op til hver vaffel. Drys også med sesamfrø, inden du lukker vaffeljernet. Steg vaflerne, til de er lysebrune.
  • Server!
  • Anret lun thai pulled chicken på vaflerne, og pynt med koriander, peanuts, sugar snaps og rød chili.