Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Kantareller i fløde (og cognac) – serveret på ristet brød

Skal man nøjes med en børste – eller må man også bruge vand, når man skal rense kantareller?

Vores erfaring (og den er stor), den er, at det tager evigheder med en tør børste (fx en bagepensel). Og kantarellerne bliver ikke helt rene. Derfor har vi vores egen firtrinsraket, og det er hyggeligst at være to om det.

Sådan kan du rense kantareller:

  1. Skær først evt. rodstumper af
  2. Rens første gang i koldt vand i balje – tag det grove, bare med fingrene. Hurtigt over til trin 3.
  3. Rens anden gang i rent vand med en lille pensel eller børste
  4. Bred gerne kantarellerne ud til tørre på et rent viskestykke. Læg aviser under til at suge vandet.

Jeg er helt klar over, at mange anser det for helligbrøde at bade sine kantareller i vand. Og i min optik kan der være to argumenter imod:

Man fjerner sikkert nogle duft- og smagsstoffer, lidt som når man skyller hyldeblomster.

Og svampene suger vand, hvis de ligefrem ligger i blød.

Men så er det heller ikke værre: Vandet damper jo af igen. Enten på panden (hvis du bruger dem med det samme) – eller ved at du bare breder dem ud og lader dem ligge køligt en dag eller to.

Kantareller i skoven

Opskrifter med kantareller?

Savner du ideer til, hvad der skal ske med dine kantareller – så prøv fx klassikeren med ristede kantareller i fløde. Eller risotto med kantareller – det smager fantastisk. Eller en kantareltærte!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.