Det er ikke så mærkeligt, at kylling er en populær ret til aftensmad – for den kan nærmest varieres i det uendelige. Her får du mine bedste opskrifter med kylling.
Mange opskrifter med kylling
Da mine piger stadig boede hjemme, fik vi kylling hver uge, men slet ikke på samme måde. Nogle gange en hel kylling i römertopf, andre gange mindre udskæringer eller hakket – og det smarte er, at der findes kylling opskrifter til alle tilberedninger. I ovnen, på panden, i gryden, på grillen – og kylling er også velegnet i alt fra tærter og salater til madpakken.
Samtidig har kylling den fordel, at den kan smage af alt muligt! Kødet har ikke så meget smag i sig selv, så det tager nemt smag af de krydderier og ingredienser, det får selskab af. Hvis du vil marinere kylling, kan det gøres på bare et kvarter, hvis kødet er skåret ud.
Kylling skal altid gennemsteges
Husk, at du skal gennemstege kyllingen for at undgå problemer med bakterier. Stegetemperaturen skal være 75 grader, og den kan du tjekke med et stegetermometer, hvis du steger en hel kylling eller et stort kyllingbryst.