Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Thai hummus minder rigtig meget om almindelig hummus – og så alligevel slet ikke. Begge slags hummus er lavet på kikærter – så langt så godt. Men så skiller vandene.

Hvor en almindelig hummus er lavet på tahin (og næsten er tahindressing tilsat kikærter), så er thai hummus lavet på peanutbutter. Og den er til gengæld næsten en peanutsauce tilsat kikærter.

Men der skal jo mere til, før man kan kalde sig thai. Så den har også fået både soya, chili, ingefær og lime – og så selvfølgelig hvidløg.

For mig er thai hummus næsen slik – selvom den ikke har set skyggen af sukker. Den er ganske enkelt en uimodståelig snack, når jeg kommer hjem sidst på eftermiddagen – med fx pitabrød, arabiske fladbrød, mit gode knækbrød med kerner. Men som al anden hummus går den også fremragende som spread til sandwiches og wraps. Eller som tilbehør til din thai-inspirerede aftensmad. Eller bare med grønsagsstave i lange baner.

Du kan lave den chunky som på billedet eller bruge tippet om natron. Det gør din hummus helt silkeblød og cremet.

Du skal bruge en eller anden slags blender eller foodprocessor, men jeg har i mange år klaret mig fint med en stavblender – mere teknisk er det ikke.

Opskrift på thai hummus med peanutbutter, ingefær og soya

Snacks og dips

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 100 g tørrede kikærter (eller en dåse, drænet vægt 240 g) + evt. 1 spsk natron
  • 3 spsk peanutbutter, creamy eller crunchy, op til dig
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1/2 frisk rød chili, uden kerner, skåret i tynde skiver
  • 2,5 spsk limesaft

Hvis du bruger tørrede kikærter (og det smager altså bedst) - dagen før:

  1. Sæt kikærterne i blød i en skål, hvor vandet står dobbelt så højt som kikærterne. Tilsæt natron, hvis du elsker den bløde, cremede hummus. Lad det hele stå til i morgen.

På dagen:

  1. Hæld vandet fra kikærterne. Skyl dem i frisk vand og kog dem op i 5 minutter. Skru så ned og lad dem simre videre i 1-2 timer.
  2. Si vandet fra kikærterne (hvis du bruger dåsekikærter: Dræn dem og skyl dem i en sigte).
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser - og nu skal der blendes. Brug din foodprocessor, hvis du har en. Ellers kan en stavblender og en stor skål også klare det. Spring blenderglasset over - det giver kun bøvl.
  4. Tilsæt vand, hvis den er for tør.
  5. Smag til! Mere lime, evt. lidt salt? Eller mere ingefær og chili? Din thai hummus skal passe til dine smagsløg.
  6. Server med lidt usaltede peanuts og koriander - og hvad du ellers har lyst til. Fx naan bread eller grønsagsstave.

Hummus i fryseren

Du kan forlænge holdbarheden af din thai hummus ved at fryse den ned i små portioner. Limesmagen bliver lidt tam af det, så du skal nok tilsætte lidt frisk lime, når du tager den op.

Hummus holder sig fint i køleskabet en uges tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *