Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Waldorfsalat med skyr er en frisk og let udgave af den berømte klassiske waldorfsalat. Fyldt med æbler, druer, bladselleri og lidt valnødder, som altid – og med fintsnittet spidskål, der gør det mere til en rigtig salat. Øj, det smager godt!

Normalt er en waldorfsalat helt lys, men jeg har leget med kulørerne og konsekvent valgt de røde ingredienser – rød spidskål, røde æbler, røde druer. Så får salaten et helt andet udtryk, som i mine øjne er ret skønt. Når den har trukket lidt, bliver dressingen nærmest pink!

Waldorfsalat til hverdag

Den lidt utraditionelle waldorfsalat med skyr var svaret, da jeg fik lyst til endnu en version af klassikeren – en version, jeg kan bruge til hverdag. Dvs. uden creme fraiche og fløde – med spidskål og gerne med en lidt mere sund profil end originalen. Men stadig med en cremet dressing.

Her er skyr jo en god redning – en smart hverdagserstatning for fløde, creme fraiche og fed yoghurt og ikke så syrlig som en fedtfattig yoghurt. Tilmed fuld af protein.

Resultat: En dejlig, fyldig waldorfsalat, der både smager og mætter.

Og ja, jeg spiser af svigermors gamle guldkant til hverdag ;-) I hvert fald, når jeg er i sommerhus, hvor arvestykkerne er flyttet ind.

En anden fedtfattig(ere) waldorfsalat

Det er faktisk ikke første gang, jeg sender waldorfkonceptet i legestue med spidskål. Du kan også tjekke min veganske version, en waldorfsalat med appelsindressing. Men altså, stadig med den klassiske kombination af æbler, bladselleri, druer og valnødder.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Waldorfsalat med skyr og rød spidskål

Salater

Rækker til: 4 som tilbehør

Til salatfyldet skal du bruge:

  • 1 rødt æble (syrligt), ca. 125 g
  • 200 g røde druer uden sten
  • 3 stængler bladselleri (ca. 75 g)
  • 150-200 g rød spidskål

Til waldorf-skyrdressingen skal du bruge:

  • 3 dl skyr naturel
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk sukker

Til pynt skal du også bruge:

  • Lidt knuste valnødder

Sådan gør du:

  1. Rør dressingen sammen i en stor skål med plads til hele salaten.

  2. Skyl æble, druer og bladselleri. Snit æblet i små stykker, halver druerne, og skær bladselleri i tynde, skrå skiver. Snit spidskålen helt fint, fx på mandolinjern. Gem lidt druer og bladselleri til pynt – vend resten af fyldet i dressingen. Hvis du synes, salaten bliver for stiv, kan du tilsætte lidt koldt vand. Anret din skyr-waldorfsalat i en skål eller et fad.

  3. Pynt med de sidste druer, lidt bladselleri og knuste valnødder. Nyd!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Waldorfsalat med skyr og spidskål

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.