Waldorfsalat med skyr er en frisk og let udgave af den berømte klassiske waldorfsalat. Fyldt med æbler, druer, bladselleri og lidt valnødder, som altid – og med fintsnittet spidskål, der gør det mere til en rigtig salat. Øj, det smager godt!
Normalt er en waldorfsalat helt lys, men jeg har leget med kulørerne og konsekvent valgt de røde ingredienser – rød spidskål, røde æbler, røde druer. Så får salaten et helt andet udtryk, som i mine øjne er ret skønt. Når den har trukket lidt, bliver dressingen nærmest pink!
Waldorfsalat til hverdag
Den lidt utraditionelle waldorfsalat med skyr var svaret, da jeg fik lyst til endnu en version af klassikeren – en version, jeg kan bruge til hverdag. Dvs. uden creme fraiche og fløde – med spidskål og gerne med en lidt mere sund profil end originalen. Men stadig med en cremet dressing.
Her er skyr jo en god redning – en smart hverdagserstatning for fløde, creme fraiche og fed yoghurt og ikke så syrlig som en fedtfattig yoghurt. Tilmed fuld af protein.
Resultat: En dejlig, fyldig waldorfsalat, der både smager og mætter.
Waldorfsalat med skyr – eller yoghurt?
Du kan naturligvis erstatte skyr med yoghurt naturel, gerne en fedtfattig græsk yoghurt. Vær opmærksom på, at yoghurt er mere syrlig end skyr, så du skal måske holde lidt igen med citronsaften. Smag dig frem.
Og ja, jeg spiser af svigermors gamle guldkant til hverdag ;-) I hvert fald, når jeg er i sommerhus, hvor arvestykkerne er flyttet ind.
En anden fedtfattig(ere) waldorfsalat
Det er faktisk ikke første gang, jeg sender waldorfkonceptet i legestue med spidskål. Du kan også tjekke min veganske version, en waldorfsalat med appelsindressing. Men altså, stadig med den klassiske kombination af æbler, bladselleri, druer og valnødder.