Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Salat med vilde risMariannes salat med vilde ris er en rigtig god og mættende salat med masser af variationsmuligheder – tjek nedenfor. Det er dressingen, der sætter prikken over i’et. Der er nemlig  masser af hvidløg i. Mmmm.

Du tager:

1 dl vilde ris + salt + 2 dl vand
3 groft revne gulerødder
1/2 -1 porre i helt tynde ringe
1/2 dl groft hakkede  valnødder
1/2 dl rosiner

Dressingen (til flere gange):
1/2 dl appelsinsaft
1/2 dl lys eddike, fx æblecider
1 dl olivenolie
1,5 dl rapsolie
1 tsk honning
1/2 tsk salt
5 fed hvidløg

Sådan:
Kog de vilde ris med dobbelt mængde vand og lidt salt i 40 minutter. Lad dem køle af, mens du ordner de øvrige ingredienser til salaten. Bland det hele i en god stor skål.

Blend dressingen, og vend en passende mængde i lige før, du skal spise. Hvis du presser hvidløget, kan du bare ryste det hele sammen i et glas med tætsluttende låg. Gem resten af dressingen til en anden dag.

Rigtig god frokostret – eller tilbehør til fisk, køfte, kyllingfrikadeller og sikkert mange andre ting …

Tips til variation:

  • Lidt mindre bastant: Erstat 3 store revne gulerødder med 1 i fine skiver. Tilsæt også masser af babyleaves og blancheret broccoli i små buketter.
  • Druer i stedet for rosiner. Friskt og lækkert.
  • Luksusudgaven: Friske hindbær eller blåbær i stedet for rosiner.
  • Rosiner kan også erstattes med tørrede abrikoser i små tern. Eller soltørrede tranebær.
  • Brug quinoa i stedet for vilde ris. Tjek kogeanvisning på pakken. Quinoa indeholder flere proteiner end ris.
  • Mere frugtagtig: Drop de revne gulerødder. Brug masser af babyleaves, et par pærer i både og friske blåbær.
  • Valnødder kan også erstattes af andre mandler, kerner og nødder.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.