Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Salat med grillede asparges, aubergine caponataEndelig er der asparges over alt – også i mit køkken. Asparges + grillpande = hit! Så vi tager lige denne enkle salat med grillede asparges (og det ved siden af er dagens improviserede aubergine lyn-caponata – opskrift følger længere nede).

Opskrift på salat med grillede asparges

Du tager:

De asparges, du og selskabet kan spise
Rucolasalat efter samme princip
Olivenolie
Parmesanflager
En god olie-eddikedressing

Skyl aspargesene og knæk dem så tæt på bunden, du kan (så slipper du for at få det kedelige, træede med). Put dem i en frysepose, tilsæt lidt olie og salt og gnid dem lidt rundt. Så på grillpanden – den skal være godt varm, så de får det karakteristiske grillmønster.

Imens skyller du salaten, dupper den tør i et viskestykke (eller kører en tur i salatslyngen). Servering: Salat i bunden, asparges over, parmesan og dressing. Yummi, det er forår!

Og så var der aubergine caponataen:

1 aubergine
5 tomater
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
5 stilke frisk basilikum
salt

Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver, og giv dem lidt olie på begge sider. De skal også på grillpanden :-) Sørg for, de bliver godt møre.

Imens skærer du løg og hvidløg fint, lader det mørne i en ikke alt for varm gryde med lidt olivenolie. Skær tomaterne i store tern, og lad dem simre med 5 minutter. Tag så aubergineskiverne (de grillede), skær dem i kvarte, og tilsæt dem. Varm igennem, smag til med salt og frisk basilikum.

Saftsusme godt tilbehør! Så smager et par fiskefrikadeller fra i går fremragende – igen!

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.