Salat med fennikel og granatæble er en hurtig frisk salat, der er specielt god som tilbehør til fisk. Fennikel kan godt være en stiv fætter i salat, men det hjælper, hvis du skærer den tyndt og lader den marinere i nogle timer i en god dressing. Og så top op med granatæblekerner – det er både smukt for øjet og smagsløgene.
Opskrift på salat med fennikel og granatæble
Her er til 2-3 personer.
Du tager:
1 fennikel
kerner fra ca. 1/4 granatæble
bredbladet persille
1,5 spsk frisk citronsaft
3 spsk olivenolie
en smule salt
Sådan gør du:
- Flæk din fennikel og skær de så i så tynde skiver, du overhovedet kan. Evt. med mandolinjern eller lign.
- Pil de små knaldrøde saftige ‘bær’ ud af granatæblet.
- Skyl og hak persillen groft.
- Blandt fennikel og persille i en skål.
- Ryst en hurtig dressing af 1 spsk citronsaft og 2 spsk olivenolie med en smule salt, og vend den i salaten.
- Pynt med granatæble ovenpå. Server!
Tip!
Hvis du synes, fennikel er lidt stiv i det, kan du lade salaten stå og marinere nogle timer, før du spiser den. Citron og salt mørkner din fennikel, så den bliver mere blød og medgørlig.
Hvis du laver salaten i forvejen, så vent med at anrette med persille og granatæble til lige før spisetid.