Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Salat med fennikel og granatæbleSalat med fennikel og granatæble er en hurtig frisk salat, der er specielt god som tilbehør til fisk. Fennikel kan godt være en stiv fætter i salat, men det hjælper, hvis du skærer den tyndt og lader den marinere i nogle timer i en god dressing. Og så top op med granatæblekerner – det er både smukt for øjet og smagsløgene.

Opskrift på salat med fennikel og granatæble

Her er til 2-3 personer.

Du tager:

1 fennikel
kerner fra ca. 1/4 granatæble
bredbladet persille
1,5 spsk frisk citronsaft
3 spsk olivenolie
en smule salt

Sådan gør du:

  1. Flæk din fennikel og skær de så i så tynde skiver, du overhovedet kan. Evt. med mandolinjern eller lign.
  2. Pil de små knaldrøde saftige ‘bær’ ud af granatæblet.
  3. Skyl og hak persillen groft.
  4. Blandt fennikel og persille i en skål.
  5. Ryst en hurtig dressing af 1 spsk citronsaft og 2 spsk olivenolie med en smule salt, og vend den i salaten.
  6. Pynt med granatæble ovenpå. Server!

Tip!

Hvis du synes, fennikel er lidt stiv i det, kan du lade salaten stå og marinere nogle timer, før du spiser den. Citron og salt mørkner din fennikel, så den bliver mere blød og medgørlig.

Hvis du laver salaten i forvejen, så vent med at anrette med persille og granatæble til lige før spisetid.

Hvis Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.