Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rødkålssalat til jul – frisk tilbehør til anden

Vil du gerne ha’ lidt frisk tilbehør til din juleand? Det ville jeg, og derfor går jeg all in på rødkålssalat til jul. Den er for øvrigt også god i juledagene, hvis du trænger til lidt afveksling fra klassikerne.

Rødkålssalaten er et godt modspil til anden, sovsen og kartoflerne, der er lidt fede og tunge i det. Og så er den for øvrigt også rigtig god resten af året. Selvom den smager ret meget af jul – bare se alle krydderierne i dressingen :-)

Rødkålssalat til jul – frisk tilbehør til anden

Rødkålssalat – rødt i rødt til jul

Jeg har lavet en rigtig julerød rødkålssalat, hvor rødkålen får selskab af andre fine røde sager: Rød grape. Røde æbler. Røde granatæblekerner. Så bliver det vist ikke mere jul.

Opskrift på juleanden finder du for øvrigt her – hvis du vil være sikker på, at den klar i god tid. Og så mør, den næsten falder af skroget …

Salaten passer selvfølgelig også godt til confit de canard.

Gem

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rødkålssalat til jul

Salater

Rækker til: Tilbehør til 4-6 personer

Forberedelse: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 400 g rødkål, snittet vægt

  • 1 rød grape

  • 2 syrlige æbler

  • 10 friske dadler

  • 1 håndfuld mandler (rist dem evt. lidt i ovnen, hvis den er tændt)

  • 1 dl granatæblekerner

  • 1/2 citron eller lime

Dressing – rækker til mere end én gang

  • 3 cm ingefær, revet

  • 2 økologiske appelsiner, revet skal og saft

  • 1 rød grape, saften

  • 1 dl rapsolie

  • en smule vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

  • 1 tsk st kanel

  • 1/4 tsk stødt allehånde

  • 1/4 tsk stødt nelliker

  • 1/2 tsk stødt kardemomme

  • 1/4 tsk stødt muskatnød

  • en smule salt

  • en smule peber

Sådan gør du:

  1. Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader, til de tager lidt farve. Ca. 5-10 minutter.

  2. Snit rødkålen i virkelig fine strimler. Brug evt. en maskine eller et mandolinjern.

  3. Skær skallen af grapefrugten, helt ind til kødet. Tag så kødet ud i fine fileter.

  4. Skær æblerne i fine både. Vend dem med lidt frisk lime- eller citronsaft.

  5. Udsten dadlerne og skær dem i smalle både.

  6. Tag kernerne ud af granatæblet.

  7. Hak mandlerne groft.

  8. Ryst dressingen godt sammen i et glas med låg.

  9. Bland rødkålen godt med halvdelen af grapefileterne og halvdelen af granatæblekernerne og så meget af dressingen, du synes. Vent med æblerne – de bliver rødkålsfarvede meget hurtigt!

  10. Anret rødkålssalaten på et fladt fad, og pynt med de øvrige ingredienser.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip 1:
Det er en god idé at gøre salaten klar i god tid. Så kan rødkålen nå at blive lidt mør.

Tip 2:
Gem resten af dressingen i køleskabet til næste gang. Holder sig en uges tid, måske længere. Du kan også fryse den ned i mindre portioner, så du har til en anden god gang.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.