Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Rødkålssalat med avocado og feta er en – for mig – lidt atypisk rødkålssalat, for jeg plejer oftest at tænke rødkål sammen med frugter som appelsin og æble. Men da køleskabet hellere ville af med avocado og feta, fik det et forsøg, og dét var heldigt! For sprød rødkål spiller virkelig lækkert sammen med blød avocado og feta. Vendt med en god vinaigrette og knasende mandler på toppen. Det er simpelt og godt.

Rødkålssalat med avocado og feta – endnu en opskrift på rødkålssalat

Rødkålssalat kan jeg ikke få for meget af, og opskrifter på rødkålssalat kan jeg ikke få for mange af. I hvert fald var jeg nødt til at lave denne her, da jeg stod med sæsonens største (og – viste det sig – bedste!) rødkålshoved i marts. Det havde jeg hentet hos Naturbruget Tranum, og det fortalte mig, at der virkelig er stor forskel på det, supermarkederne kalder friskt – og det, der ér friskt. Mit rødkålshoved var absolut i den sidste kategori. Sprødt og sødt og helt fantastisk i en salat.

Bare lige et opmærksomhedspunkt – hvis du også har adgang til en god gårdbutik.

Til rødkålssalaten skal du bruge:

  • Frisk rødkål. Ja, så frisk du kan få den. Snit den helt fint, helst på mandolinjern.
  • Avocado. Blød og cremet.
  • Feta. Her foretrækker jeg den bløde kovariant i blok, men hvis du elsker en mere original græsk feta af fåremælk – be my guest.
  • Dressing! Den gode olie-eddikedressing, hvor du lige så godt kan lave en stor portion med det samme. Så er der også til resten af dit kålhoved.
  • Ovnristede mandler. Ja, jeg anbefaler ovnen – det kan du læse om her – og allerbedst, hvis det passer med, at du alligevel har den tændt. Jeg plejer at lave et par hundrede gram ad gangen, så der er til flere salater i de kommende dage og uger.

Apropos friske varer …

… så var mine avocados også af den slags, man bare slubrer i sig: De friske fra Fresh.Land. Det får jeg ikke penge for at sige, men mine kontorkolleger skæver ofte misundeligt til mine gode avocados, så det tip deler jeg gerne.

Deres avlere leverer virkelig førsteklasses varer, og det kan smages, at de ikke er så længe undervejs. Så jeg køber nogle af mine yndlingsvarer hos dem, fx avocados, søde kartofler, de blandede svampekasser, auberginer (eller middelhavsmix) og cocktailtomater. Plus citrusfrugter om vinteren (også blodappelsiner, just sayin’).

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rødkålssalat med avocado og feta

Salater

Rækker til: 4

Du skal bruge:

  • 400 g rødkål

  • 2 avocados

  • 75 g feta

  • 50 g ristede mandler

  • evt. lime til servering

  • Tip: Rødkålssalaten er også god med blød og moden mango i tern.

Til dressingen skal du bruge:

  • Brug enten 3-4 spsk af min olie-eddikedressing – eller:

  • 2 tsk æblecidereddike

  • 1 tsk balsamico

  • 3 spsk olie, fx 1,5 spsk rapsolie og 1,5 spsk olivenolie

  • 1/2 tsk dijonsennep

  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Hvis du ikke har ristede mandler: Start med at riste dem, bedst i ovn 140 grader ca. 25 minutter. Ellers på panden. Pas på, de ikke bliver for mørke.

  2. Ryst dressingen sammen, og smag den til. Du kan også bruge min universal olie-eddike dressing.

  3. Snit rødkålen fint, gerne på mandolinjern. Vend den godt rund med dressing, så den når at marinere lidt før spisetid.

  4. Skær avocado i mindre stykker. Hak mandlerne groft.

  5. Fordel rødkålen i et fad, bland halvdelen af avocadoen i.

  6. Fordel resten af avocadoen over sammen med smuldret fetaost og de hakkede mandler på toppen. Servér, evt. med limebåde.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rødkålssalat med avocado og feta

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.