Hurra, det er sæson for spidskål, og jeg har straks kastet mig over en rød spidskålssalat med quinoa. Denne gang med min egen kruspersille fra mit nye højbed.
Min salat med rød spidskål er hurtigt blevet en favorit i min madpakke. Jeg elsker at hælde mit salatbjerg ud på en tallerken til frokost, for ja, hvis jeg skal nå at sætte 100 g kål til livs, så gælder det bare om at komme i gang. Sådan en salat fylder en del.
Rød spidskålssalat – forslag til variationer
Når jeg elsker salat, er det ikke kun fordi, det smager godt. Sådan en rød spidskålssalat kan også noget med både øjne og mave:
- Rød spidskål ligger i bunden af madpyramiden som noget af det, du endelig skal spise meget af. Fordi: Du får godt med fibre uden for mange kalorier. Du får vitamin K og C, flere af B-vitaminerne og kalium. Og, tilføjer jeg: Du får det smukkeste syn på tallerknen.
Alternativ: Du kan selvfølgelig også bruge hvid spidskål. Eller rødkål, som du bare skal massere med lidt olie først. - Quinoaen er proteintilskuddet, der gør, at maven er glad og mæt lidt længere.
Alternativ: Du kan også bruge edamamebønner i salaten. Også smukt! - Avocadoen er det sunde fedt, der også mætter.
Alternativ: Hvis du ikke har avocado, kan du fx servere salaten med et smilende æg eller en hummus ved siden af. - Blåbærrene er et vitamin- og mineraltilskud i den smukkeste form og smag.
Alternativ: Vælg andre bær, fx hindbær – eller en stenfrugt i tern. - Og salaten er bundet sammen af min evige dressing-favorit, olie-eddike-dressingen.
Alternativ: Du kan også lave en hurtig dressing af 1 spsk god eddike, 3 spsk god olie, lidt salt og en smule dijonsennep.
Portionen her er min frokost ganget med 4. Så det er en god stor portion, hvis den går som tilbehør til aftensmaden. (Hjemme hos os bliver den spist alligevel … og spidskål er absolut ikke det værste, du kan spise dig mæt i).
Trænger til nye opskrifter og ser lige din ?
Skønt – velkommen til! Håber du finder noget, du kan bruge :-) kh Bodil