Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Rød spidskålssalat med gulerødder og ingefærdressing

Rød spidskål har stjålet mit hjerte i år. Der står rød spidskålssalat på menuen nærmest dagligt – til frokost eller som tilbehør om aftenen – og det er virkelig en taknemmelig ingrediens. Smuk. Sprød. Nem at spise. Og en god erstatning for lette salater, da den både indeholder flere fibre og flere antioxidanter.

Rød spidskålssalat med frisk smag af appelsin og ingefær

Både rød spidskål og gulerødder er nemme at få fat i fra foråret og frem til – ja, næsten til næste forår – men appelsinerne er allerbedst, når de er i sæson fra det sene efterår og vinteren igennem. Alligevel opfandt jeg faktisk kombinationen her i foråret, og det lykkedes da også at opspore økologiske appelsiner, som jeg foretrækker.

Det særlige ved salaten er dressingen. Det har jeg vist sagt mange gange i mit liv, og også denne gang er det sandt: Kombinationen af de grove grønsager, frisk koriander og en dressing af citrusfrugter med ingefær – er et hit. Det var min mand, der udnævnte den til ny favorit, og det skete, da selve salaten fik appelsin – og dressingen også fik ingefær.

Rød spidskålssalat med gulerødder og ingefærdressing

Tip: Gør det nemt at lave salat i flere dage

Når man elsker salat så højt, som jeg gør, skal det være nemt at bikse den sammen i en fart. Til aftensmaden, til weekendens frokost eller til madpakken. Derfor gør jeg mine ingredienser klar til flere dage ad gangen. Selvfølgelig kan du bare lave en stor portion salat og gemme en rest til dagen efter, men det er ikke alle ingredienser, der er lige velegnede til det. Så et tip: Prep. Og bak op. Det kan der komme mange gange rød spidskålssalat – og mange andre varierede – salater ud af i løbet af en uge.

Når det går bedst, får jeg præpareret lidt forskelligt i de fem kategorier: Grønsager, krydderurter, knas, protein og dressing:

  • Rens grønsagerne, snit dem, og opbevar dem i gennemsigtige beholdere i køleskabet – hver for sig.
  • Skyl krydderurterne, rul dem i et fugtigt viskestykke, og læg dem i køleskabet.
  • Rist nødder, mandler og peanuts i ovnen, så du har et lille lager. Opbevar dem mørkt i en tætsluttende beholder.
  • Kog nogle gode proteinkilder på forhånd, fx linser, bønner eller quinoa. Opbevar i køleskabet.
  • Lav en stor portion dressing, og opbevar den i køleskabet med låg på. Fx citrus-ingefærdressingen her i opskriften eller (og!) en god olie-eddikedressing.

Jeg foretrækker at bruge gennemsigtige bokse og glasbeholdere, så jeg hurtigt kan se, hvad jeg har at gøre godt med, når jeg åbner køleskabet.

Rød spidskålssalat med gulerødder og ingefærdressing

Salater

Rækker til: 4 som tilbehør

Forberedelse: 15 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 200 g rød spidskål
  • 200 g gulerødder (2-3 stk.)
  • 1 øko appelsin
  • En stor håndfuld frisk koriander
  • Evt. 1 dl edamamebønner (optøede fra frost)
  • 1/2 dl ristede peanuts, usaltede

Til dressingen skal du bruge (til flere gange):

  • 1 grapefrugt
  • 1 appelsin
  • 1 lime
  • 20 g frisk ingefær, renset vægt
  • 1 dl rapsolie
  • en smule salt

Sådan laver du salaten:

  1. Snit den røde spidskål fint i hånden eller på mandolinjern.

  2. Skræl gulerødderne, og snit dem i helt tynde skiver på mandolinjern – eller skræl dem i lange bånd med en tyndskræller – eller brug en spiralizer.

  3. Skræl appelsinen, og skær den i mundrette stykker.

  4. Skyl og pluk koriander. Hak den evt. groft.

  5. Bland salaten sammen, og vend den i dressingen. Anret i en skål, og drys med peanuts.

Sådan laver du dressingen:

  1. Pres grapefrugt, appelsin og lime. Riv ingefær fint. Ryst dressingen sammen i et glas med skruelåg.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rød spidskålssalat med gulerødder og ingefærdressing

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.