Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Aspargessalat med edamamebønner og spicy peanutdressingVil du lave din egen lækre aspargessalat til frokost? Eller savner du en smuk, grøn og forårsagtig forret med asparges – og smæk på smagen?

Nu er det heldigvis sæson for asparges, og der er ingen ende på, hvor mange slags aspargessalat, der kan komme ud af det.

Her får du en frisk og spicy version, der har været en tur forbi det asiatiske køkken. Så den får på alle tangenter med både edamamebønner, råsyltede rabarber med ingefær og den cremede, spicy peanutdressing. Alt i alt en smuk frokost i det grønne :-)

Eller forret, hvis det var det, du var på jagt efter …

Aspargessalat med edamamebønner og spicy peanutdressingAspargessalat med smæk på smagen

Som altid slår jeg et ekstra slag for smag i maden, og det gælder også din frokostsalat.

Så dressingen er et kapitel for sig. Friske grønne asparges møder essensen af det asiatiske køkken – med hele det store hallelujakor af soya, ingefær, hvidløg og chili. Bum. Intet mindre.

Nåjo, det skulle da lige være de råsyltede rabarber med ingefær (bare rolig, det er supernemt). De giver lige det frække, syrlige pift.

Og selvfølgelig – top op med ristede, usaltede peanuts. Knas!

Aspargessalat med edamamebønner og spicy peanutdressingDen aspargessalat er nærmest som at få serveret dessert i utide (hvis man da kan det). Og jo, man må gerne ta’ en portion mere ;-) Hvis fadet altså ikke er tomt endnu …

Opskrift på aspargessalat med edamamebønner og spicy peanutdressing

Forretter, Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: Trækketid for rabarber 2 timer

Til salaten skal du bruge:

  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 små hjertesalat
  • 1/2 rødløg (eller 2 forårsløg)
  • 1,5 dl pillede edamamebønner
  • En håndfuld frisk koriander
  • 1/2 dl ovnristede, usaltede peanuts

Til dressingen skal du bruge:

  • 1 dl peanutbutter
  • 1/2 spsk soya eller tamari
  • 1 spsk frisk limesaft
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 10 g frisk revet ingefær
  • finthakket rød chili efter smag
  • koldt vand

Til de råsyltede rabarber skal du bruge:

  • 2 stængler rabarber
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk honning

Sådan gør du:

  1. Skyl rabarberne, snit toppen af og trim bunden forsigtigt (det er der, smagen og farven sidder). Skær evt. rabarberne igennem på langs, og snit dem så i små fine stykker. Vend dem med revet ingefær, sukker og honning, og lad dem trække mindst et par timer.
  2. Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Snit dem på skrå i ca. 4 cm lange stykker. Smid dem i kogende saltet vand 1 minut - hæld vandet fra, hæld koldt vand over, og hæld det fra igen. Lad aspargesene dryppe af i en sigte.
  3. Rør dressingen sammen en i skål. Tilsæt vand, til du får den konsistens, du foretrækker. Smag til.
  4. Skyl, tør og snit salaten. Skyl koriander, og pil blade af stænglerne. Snit rødløg i fine både (eller forårsløg i skiver).
  5. Fordel salaten på et fad, sammen med rødløg. Spred asparges ud over sammen med edamamebønnerne. Pynt med koriander og de råsyltede rabarber øverst, og top op med ristede peanuts. Server dressingen ved siden af. Haps!
  6. Du kan også portionsanrette - selvfølgelig :-)

Tip: Råsyltede rabarber er godt til mange ting!

Du kan gemme en rest råsyltede rabarber i køleskabet i en uges tid – bare sørg for at opbevare dem i et skoldet glas. Og så har du en lækker lille delikatesse til for eksempel:

  • Kyllingretter
  • Morgenmad – yoghurt, skyr eller grød
  • Andre salater
  • Eller is …

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *