Scan for at gå til opskrift
Vegetariske boller i karry
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 45 minutter min
Til bollerne skal du bruge:
- 5 dl kogt quinoa (gerne blandede farver)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 spsk soja (eller tamari)
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ¼ tsk friskkværnet peber
- 1 spsk tomatpure (fra tube fx)
- ½ dl fine havregryn
- 1 spsk mel
- olie (til at forme bollerne)
Tilbehør:
- ris
- æble
- kokosmel (eller peanuts, ristet)
- bredbladet persille ( eller andet grønt drys)
- mango chutney
Sådan laver du de vegetariske boller:
Hvis du ikke har kogt quinoa på lager: Start med at koge 2,5 dl tørret quinoa i 4 dl vand + lidt salt i ca. 13 minutter.
Vil du have ris til - sæt også dem i gang efter anvisning på pakken.
Imens: Pil hvidløg og løg, og hak dem fint i en minihakker. Bland så alle ingredienser til bollerne i en skål. Farsen skal være fast nok til, du kan forme bollerne i hånden. Tilsæt evt. lidt ekstra mel.
Gør en bageplade klar med bagepapir, og tænd ovnen på 180 grader. Brug en lille spiseske og en skål med olie. Dyp skeen i olien, og form en bolle i hånden med skeen. Læg den på bagepapir. Fortsæt med resten af farsen – jeg fik 15 boller af portionen. Bag dem i ca. 20 minutter.Tip: Du kan også stege dem på panden ved middelvarme, 4-5 minutter på hver side. Brug også tricket med at dyppe skeen i olie her.