Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetariske boller i karry

Vegetariske boller i karry

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

Karrysovsen:
  • 1 portion karrysovs ()
Til bollerne skal du bruge:
  • 5 dl kogt quinoa (gerne blandede farver)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 spsk soja (eller tamari)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk tomatpure (fra tube fx)
  • ½ dl fine havregryn
  • 1 spsk mel
  • olie (til at forme bollerne)
Tilbehør:
  • ris
  • æble
  • kokosmel (eller peanuts, ristet)
  • bredbladet persille ( eller andet grønt drys)
  • mango chutney

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du de vegetariske boller:
  • Hvis du ikke har kogt quinoa på lager: Start med at koge 2,5 dl tørret quinoa i 4 dl vand + lidt salt i ca. 13 minutter.
  • Vil du have ris til - sæt også dem i gang efter anvisning på pakken.
  • Imens: Pil hvidløg og løg, og hak dem fint i en minihakker. Bland så alle ingredienser til bollerne i en skål. Farsen skal være fast nok til, du kan forme bollerne i hånden. Tilsæt evt. lidt ekstra mel.
  • Gør en bageplade klar med bagepapir, og tænd ovnen på 180 grader. Brug en lille spiseske og en skål med olie. Dyp skeen i olien, og form en bolle i hånden med skeen. Læg den på bagepapir. Fortsæt med resten af farsen – jeg fik 15 boller af portionen. Bag dem i ca. 20 minutter.
    Tip: Du kan også stege dem på panden ved middelvarme, 4-5 minutter på hver side. Brug også tricket med at dyppe skeen i olie her.
Servering
  • Server bollerne med karrysovsen, ris, æbletern, og hvad du ellers synes.