Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk brun sauce - fuld af smag

Vegetarisk brun sauce - fuld af smag!

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 20 g tørrede svampe
  • 1 dl vand (kogende)
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g gulerod
  • 100 g rødbede
  • 100 g æble
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 spsk miso
  • 2 spsk ribsgele (eller tyttebærsyltetøj, måske mere)
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk dijonsennep
  • 4 dl grønsagsbouillon
  • 1 dl rødvin (eller hvidvin)
  • 1 dl piskefløde
  • sovsejævner
  • sovsekulør (evt.)

Tilberedning

  • Start med at hælde kogende vand på de tørrede svampe i en lille skål. Lad det trække. Imens:
  • Skær løg i tynde både. Svits dem i en gryde med olien - de skal have så meget varme, at de netop begynder at få farve efter 3-4 minutter. Lad dem stege lidt videre, så de tager god farve. Vend rundt løbende.
  • Pil hvidløg, rens gulerod og rødbede, og udkern æble. Kør det hele i en minihakker, til det er godt fintdelt, og tilsæt det i gryden. Vend rundt 3-4 minutter, til det falder lidt sammen.
  • Tilsæt så de øvrige ingredienser, undtagen fløde og sovsejævning. Husk svampene og svampevandet.
  • Lad det simre et kvarter – gerne mere, hvis det passer ind. Saucen må gerne koge lidt ind.
  • Umiddelbart før servering: Si saucen. Tilsæt fløden, og smag til. Jeg savner typisk lidt salt og lidt sødt.
  • Vurdér, om du vil jævne saucen og give den kulør. Ellers bare sørg for at servere den dampende varm!