Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk brun sauce - fuld af smag!
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 20 g tørrede svampe
- 1 dl vand (kogende)
- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 100 g gulerod
- 100 g rødbede
- 100 g æble
- 2 stilke bladselleri
- 1 spsk soya sauce
- 1 spsk tomatpure
- 1 spsk miso
- 2 spsk ribsgele (eller tyttebærsyltetøj, måske mere)
- 2 tsk tørret timian
- 1 laurbærblad
- 1 tsk dijonsennep
- 4 dl grønsagsbouillon
- 1 dl rødvin (eller hvidvin)
- 1 dl piskefløde
- sovsejævner
- sovsekulør (evt.)
Start med at hælde kogende vand på de tørrede svampe i en lille skål. Lad det trække. Imens:
Skær løg i tynde både. Svits dem i en gryde med olien - de skal have så meget varme, at de netop begynder at få farve efter 3-4 minutter. Lad dem stege lidt videre, så de tager god farve. Vend rundt løbende.
Pil hvidløg, rens gulerod og rødbede, og udkern æble. Kør det hele i en minihakker, til det er godt fintdelt, og tilsæt det i gryden. Vend rundt 3-4 minutter, til det falder lidt sammen.
Tilsæt så de øvrige ingredienser, undtagen fløde og sovsejævning. Husk svampene og svampevandet.
Lad det simre et kvarter – gerne mere, hvis det passer ind. Saucen må gerne koge lidt ind.
Umiddelbart før servering: Si saucen. Tilsæt fløden, og smag til. Jeg savner typisk lidt salt og lidt sødt.
Vurdér, om du vil jævne saucen og give den kulør. Ellers bare sørg for at servere den dampende varm!