Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Broccolisalat med æble - vegetarisk broccolisalat

Vegetarisk broccolisalat med æbler

Antal 4 personer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 1 dl perlespelt (perlerug eller perlebyg)
  • 1 broccoli (500 g)
  • 1 lille rødløg
  • 2 æbler
  • 50 g feta
  • 35 g nødder (ristede)
  • 1 dl tørrede tranebær
Dressing til broccolisalat:
  • 4 tsk eddike (fx 1 tsk balsamico og 3 tsk god lys eddike)
  • 4 spsk olie (fx 1 spsk olivenolie og 3 spsk mild madolie)
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ tsk flydende honning (evt.)
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Spiser du ofte salat med olie-eddikedressing, vil jeg anbefale, at du laver en stor portion - så har du altid dressing klar, og den er også god til broccolisalaten her.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at skylle kornet, og dræne vandet fra. Kog det i 2,5 dl vand med lidt salt i 10-15 minutter, til det er netop al dente. Hæld det over i en sigte, så det kan dryppe og køle af.
  • Hvis du ikke har ristede nødder, kan du riste dem på en pande imens.
  • Ryst dressingen sammen.
  • Imens: Skyl broccolien, del den i buketter, og snit dem i tynde skiver. Læg dem i en skål, hæld kogende vand over, og dræn vandet fra med det samme i en sigte. Læg broccolien op i en skål, og hæld dressingen over, så det kan marinere.
  • Snit rødløg helt fint, snit æblerne i tern, og smuldr fetaen. Hak de ristede nødder groft.
  • Vend æbler, rødløg, feta, tranebær og nødder i broccolien – gem lidt nødder, og drys dem over som topping. Servér!