Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk broccolisalat med æbler
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 20 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 1 dl perlespelt (perlerug eller perlebyg)
- 1 broccoli (500 g)
- 1 lille rødløg
- 2 æbler
- 50 g feta
- 35 g nødder (ristede)
- 1 dl tørrede tranebær
Dressing til broccolisalat:
- 4 tsk eddike (fx 1 tsk balsamico og 3 tsk god lys eddike)
- 4 spsk olie (fx 1 spsk olivenolie og 3 spsk mild madolie)
- ½ tsk dijonsennep
- ½ tsk flydende honning (evt.)
- salt og friskkværnet peber
Spiser du ofte salat med olie-eddikedressing, vil jeg anbefale, at du laver en stor portion - så har du altid dressing klar, og den er også god til broccolisalaten her.
Start med at skylle kornet, og dræne vandet fra. Kog det i 2,5 dl vand med lidt salt i 10-15 minutter, til det er netop al dente. Hæld det over i en sigte, så det kan dryppe og køle af.
Hvis du ikke har ristede nødder, kan du riste dem på en pande imens.
Ryst dressingen sammen.
Imens: Skyl broccolien, del den i buketter, og snit dem i tynde skiver. Læg dem i en skål, hæld kogende vand over, og dræn vandet fra med det samme i en sigte. Læg broccolien op i en skål, og hæld dressingen over, så det kan marinere.
Snit rødløg helt fint, snit æblerne i tern, og smuldr fetaen. Hak de ristede nødder groft.
Vend æbler, rødløg, feta, tranebær og nødder i broccolien – gem lidt nødder, og drys dem over som topping. Servér!