Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetar gryderet med svampe og halloumi

Vegetar gryderet med svampe og halloumi

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 1 rødløg (stort - alternativt zittauerløg)
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie (til stegning)
  • salt
  • 30 g tørrede svampe
  • 2 dl kogende vand
  • 400 g svampe (købt vægt – du kan også bruge egen høst)
  • 1 squash
  • 75 g soltørrede tomater (i olie, drænet)
  • 100 g cherrytomater
  • 2 tsk soja
  • 2,5 dl hvidvin (eller vand)
  • 1 dåse butterbeans (drænede)
  • 2,5 dl fløde
  • 1 tsk dijonsennep
  • 200 g halloumiost (eller grillost)
Tilbehør og servering:
  • Små kogte kartofler, ris, pasta eller brød
  • 2 majskolber (i sæsonen)
  • Persille eller purløg (topping)

Kokkens noter

Sådan tilbereder du majskolber i mikroovnen:
Læg en hel majs med blade og hele molevitten ind i mikroovnen, og giv den 3-4 minutter på max effekt. Tag så fat i toppen af majskolben med et rent viskestykke, og skær bunden af. Nu kan du ryste majskolben ud af sit gemmested – bare hold fast om bladene i toppen. Ud kommer den, helt uden blade og tråde. Gentag med den anden kolbe.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skær løget i helt smalle både, og steg dem ved svag varme i en mellemstor gryde. Giv dem en rundhåndet sjat olie og et drys salt. Hak hvidløget fint, og steg det med. Steg 5-8 minutter, til løgene begynder at karamellisere.
  • Hæld kogt vand over de tørrede svampe i en skål.
  • Rens svampene, og skær dem i mundrette bidder. Skær squash i store tern. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Halver cherrytomaterne.
  • Steg svampene ved høj varme i lidt olie på en pande, vend rundt til de tager farve og er dampet af. Giv dem så 2 tsk soja, vend rundt til det er dampet af. Sæt svampene til side.
  • Giv panden olie igen, og steg squash ved mellem-høj varme, til ternene har taget farve.
  • Kom svampe, tørrede svampe + væde, squash, soltørrede tomater og tomater op til løgene i gryden sammen med de hvide bønner, og tilsæt hvidvin/vand. Kog op, og rør fløde og sennep ud i saucen. Sluk.
  • Skær halloumi i 2 cm tern eller stænger. Steg dem gyldne i olie ved middel varme. Hvis de sætter sig fast på panden, så steg lidt længere, så de får stegeskorpe. Så er de nemmere at vende.
  • Smag til – med dijon eller soja og friskkværnet peber. Fordel den stegte halloumi over retten.
  • Server med det tilbehør, du synes. Se tip om tilberedning af majs nedenfor.