Scan for at gå til opskrift
Vegetar gryderet med svampe og halloumi
Forb. tid 40 minutter min
Samlet 40 minutter min
- 1 rødløg (stort - alternativt zittauerløg)
- 2 fed hvidløg
- olivenolie (til stegning)
- salt
- 30 g tørrede svampe
- 2 dl kogende vand
- 400 g svampe (købt vægt – du kan også bruge egen høst)
- 1 squash
- 75 g soltørrede tomater (i olie, drænet)
- 100 g cherrytomater
- 2 tsk soja
- 2,5 dl hvidvin (eller vand)
- 1 dåse butterbeans (drænede)
- 2,5 dl fløde
- 1 tsk dijonsennep
- 200 g halloumiost (eller grillost)
Tilbehør og servering:
- Små kogte kartofler, ris, pasta eller brød
- 2 majskolber (i sæsonen)
- Persille eller purløg (topping)
Sådan tilbereder du majskolber i mikroovnen:
Læg en hel majs med blade og hele molevitten ind i mikroovnen, og giv den 3-4 minutter på max effekt. Tag så fat i toppen af majskolben med et rent viskestykke, og skær bunden af. Nu kan du ryste majskolben ud af sit gemmested – bare hold fast om bladene i toppen. Ud kommer den, helt uden blade og tråde. Gentag med den anden kolbe.
Skær løget i helt smalle både, og steg dem ved svag varme i en mellemstor gryde. Giv dem en rundhåndet sjat olie og et drys salt. Hak hvidløget fint, og steg det med. Steg 5-8 minutter, til løgene begynder at karamellisere.
Hæld kogt vand over de tørrede svampe i en skål.
Rens svampene, og skær dem i mundrette bidder. Skær squash i store tern. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Halver cherrytomaterne.
Steg svampene ved høj varme i lidt olie på en pande, vend rundt til de tager farve og er dampet af. Giv dem så 2 tsk soja, vend rundt til det er dampet af. Sæt svampene til side.
Giv panden olie igen, og steg squash ved mellem-høj varme, til ternene har taget farve.
Kom svampe, tørrede svampe + væde, squash, soltørrede tomater og tomater op til løgene i gryden sammen med de hvide bønner, og tilsæt hvidvin/vand. Kog op, og rør fløde og sennep ud i saucen. Sluk.
Skær halloumi i 2 cm tern eller stænger. Steg dem gyldne i olie ved middel varme. Hvis de sætter sig fast på panden, så steg lidt længere, så de får stegeskorpe. Så er de nemmere at vende.
Smag til – med dijon eller soja og friskkværnet peber. Fordel den stegte halloumi over retten.
Server med det tilbehør, du synes. Se tip om tilberedning af majs nedenfor.