Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Thaisuppe med kylling og kokosmælk – tom kha gai

Thaisuppe med kylling og kokosmælk - tom kha gai

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie
  • 1,5 l hønsebouillon
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk panang karrypasta (min er pivstærk – smag og juster)
  • 1 citrongræs
  • 15 g frisk ingefær
  • 4 hele nelliker
  • 400 g kyllingfilet
  • 250 g champignons
  • 3 forårsløg
  • 1 peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 1 spsk farin (kan udelades)
  • salt
  • 1 lime
Til pynt
  • en håndfuld frisk koriander

Dine egne noter

Tilberedning

  • Varm lidt olie op i bunden af din gryde, og rist karrypastaen et minuts tid. Pil og pres hvidløg, tilsæt, og giv det et minut også. Tilsæt så kyllingefonden, og varm den op.
  • Bank citrongræs med skæftet af din køkkenkniv, og giv den et snit på langs. Rens ingefær, og skær den i tynde skiver. Kom citrongræs og ingefær i suppen sammen med nelliker. Lad det simre, så suppen tager smag af krydderierne.
  • Skær kyllingfileterne i helt tynde, mundrette skiver.
  • Rens og skær champignons i tynde skiver (hvis du har en æggedeler – brug den). Rens forårsløg og snit smalt på skrå.
  • Hak peberfrugterne i små tern. Skyl korianderen og hak den.
  • Rør kyllingeskiverne i suppen, og lad det simre videre i 5-10 minutter.
  • Tilsæt champignons, og lade det igen simre 5 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, halvdelen af forårsløgene og peberfrugttern, og varm igennem – ikke koge. Smag til med farin, salt, limesaft og evt. lidt ekstra karrypasta.
  • Drys med de sidste forårsløg og korianderblade over suppen – og server med limebåde og brød.