Scan for at gå til opskrift
Thaisuppe med kylling og kokosmælk - tom kha gai
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 1 spsk kokosolie
- 1,5 l hønsebouillon
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk panang karrypasta (min er pivstærk – smag og juster)
- 1 citrongræs
- 15 g frisk ingefær
- 4 hele nelliker
- 400 g kyllingfilet
- 250 g champignons
- 3 forårsløg
- 1 peberfrugt
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
- 1 spsk farin (kan udelades)
- salt
- 1 lime
Til pynt
- en håndfuld frisk koriander
Varm lidt olie op i bunden af din gryde, og rist karrypastaen et minuts tid. Pil og pres hvidløg, tilsæt, og giv det et minut også. Tilsæt så kyllingefonden, og varm den op.
Bank citrongræs med skæftet af din køkkenkniv, og giv den et snit på langs. Rens ingefær, og skær den i tynde skiver. Kom citrongræs og ingefær i suppen sammen med nelliker. Lad det simre, så suppen tager smag af krydderierne.
Skær kyllingfileterne i helt tynde, mundrette skiver.
Rens og skær champignons i tynde skiver (hvis du har en æggedeler – brug den). Rens forårsløg og snit smalt på skrå.
Hak peberfrugterne i små tern. Skyl korianderen og hak den.
Rør kyllingeskiverne i suppen, og lad det simre videre i 5-10 minutter.
Tilsæt champignons, og lade det igen simre 5 minutter.
Tilsæt kokosmælk, halvdelen af forårsløgene og peberfrugttern, og varm igennem – ikke koge. Smag til med farin, salt, limesaft og evt. lidt ekstra karrypasta.
Drys med de sidste forårsløg og korianderblade over suppen – og server med limebåde og brød.