Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Thai-inspireret svamperet med peanutsauce

Thai-inspireret svamperet med peanutsauce

Antal 4 personer
Forb. tid 35 minutter

Ingredienser

Thai-smagsbomben:
  • 1,5 frisk rød chili
  • 20 g frisk ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk miso
  • 1 lime (saften)
I øvrigt:
  • 3 dl grønsagsbouillon (vand + terning)
  • 400 g østershatte
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk peanutbutter
  • 3 bok choi
  • 240 g kikærter (tilberedte, fx fra 1 dåse)
  • 200 g cherrytomater
  • ½ dåse kokosmælk
  • 2 forårsløg (eller frisk thai-basilikum)
Til servering
  • 2 spsk sesamfrø
  • ris (eller nudler)
  • frisk koriander

Tilberedning

  • Start med at sætte ris over, hvis du vil servere retten med ris.
  • Rist sesamfrøene på en tør pande et par minutter, til de begynder at springe.
  • Bland thai-smagsbomben: Fjern frøstanden fra chili, og kør så chili, ingefær, hvidløg, honning, soya sauce, miso og saft af lime i en minihakker. Sæt til side.
  • Del svampene, evt. skær de største igennem på langs.
  • Varm en pande eller sauterpande med sesamolie til god varme, og steg dine østershatte, til de har taget farve på begge sider. Læg svampene til side.
  • Tip: Vil du servere nudler til svamperetten, så sæt nudlerne over nu.
  • I sauterpande eller gryde: Varm peanutbutter op sammen med lidt af grøntsagsbouillonen - pisk i hånden, og tilsæt bouillon lidt ad gangen, til du har en cremet sauce. Hold gerne noget af bouillonen tilbage. Tilsæt så DET MESTE AF smagsbomben - hold ca. 1/4 tilbage. Skru ned, og lad det simre, så smagene blander sig godt.
  • Imens, skær bok choi i grove stykker på langs, halver cherrytomaterne, og dræn kikærterne.
  • Tilsæt kokosmælk, og varm saucen op igen. Kom så cherrytomater, bok choi, østershatte og kikærter i gryden, læg låg på, og varm op, til bok choi falder let sammen. Smag til med resten af smagsbomben og tilsæt evt. den sidste bouillon (eller ekstra kokosmælk, hvis retten er blevet for stærk).
  • Imens, skær forårsløg i tynde skiver.
  • Server svamperetten med ris, forårsløg, koriander, ristede sesamfrø og limebåde.