Scan for at gå til opskrift
Stegt spidskål med sprød panko
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 1 spidskålshoved
- 2 spsk smør
- 1 spsk miso
Til den sprøde panko skal du bruge:
- 1 dl panko-rasp
- 1 spsk smør
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ dl finthakket persille (eller andre friske krydderurter efter smag)
Tip: Du kan lave spidskålen og panko-raspen samtidig ved at bruge to pander.
Trim spidskålshovedet, så alle blade er friske. Skyl hovedet, og dup det tørt. Skær det i kvarte – bevar endelig stokken, der holder bladene sammen.
Rør 2 spsk blødt smør med 1 spsk miso, og smør det på snitfladerne af spidskålen. Varm så en stor pande op (jeg stiller den på trin 7 af 9), og steg spidskålen 3-4 minutter på hver side (også ydersiden, så der er 3 sider). Hold øje – de må gerne tage farve, men ikke branke!
Imens: Smelt 1 spsk smør på en mindre pande. Rist panko-rasp og hvidløgspulver her i nogle få minutter, til det er gyldent og sprødt. Vend rundt ofte. Når det er tilpas – vend det ud på et stykke bagepapir på bordet, så det kan køle af.
Anret den stegte kål i et fad, drys med panko og finthakket persille. Nyd!