Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Stegt spidskål med miso og sprød panko

Stegt spidskål med sprød panko

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 1 spidskålshoved
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk miso
Til den sprøde panko skal du bruge:
  • 1 dl panko-rasp
  • 1 spsk smør
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ dl finthakket persille (eller andre friske krydderurter efter smag)
Til servering evt. også:
  • citronbåde

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tip: Du kan lave spidskålen og panko-raspen samtidig ved at bruge to pander.
  • Trim spidskålshovedet, så alle blade er friske. Skyl hovedet, og dup det tørt. Skær det i kvarte – bevar endelig stokken, der holder bladene sammen.
  • Rør 2 spsk blødt smør med 1 spsk miso, og smør det på snitfladerne af spidskålen. Varm så en stor pande op (jeg stiller den på trin 7 af 9), og steg spidskålen 3-4 minutter på hver side (også ydersiden, så der er 3 sider). Hold øje – de må gerne tage farve, men ikke branke!
  • Imens: Smelt 1 spsk smør på en mindre pande. Rist panko-rasp og hvidløgspulver her i nogle få minutter, til det er gyldent og sprødt. Vend rundt ofte. Når det er tilpas – vend det ud på et stykke bagepapir på bordet, så det kan køle af.
  • Anret den stegte kål i et fad, drys med panko og finthakket persille. Nyd!