Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kartofler i ovn med rosmarin - top sprøde

Sprøde kartofler i ovn

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

  • 2 liter vand (evt. + 1 tsk bagepulver)
  • 1 kg kartofler
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk hakket rosmarin (eller 1 spsk tørret)
  • ¼ tsk flagesalt + ekstra til servering
  • 1 fed hvidløg (valgfrit)
  • friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Gør 2 plader klar med bagepapir.
  • Sæt 2 liter vand til at koge i en gryde.
  • Skur eller skræl kartoflerne, og skær dem i smalle både. Tilsæt evt. bagepulver til vandet, og kog kartoflerne i vandet 5-10 minutter – de skal ikke blive helt møre.
  • Imens: Lav en god krydderolie med olivenolie, salt, peber, evt. hvidløg og krydderurter (tørre eller friske).
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Dræn vandet fra kartoflerne, og damp dem lidt af. Ryst dem så godt rundt i olien, og bred dem ud på bagepapir i ét lag (en portion passer til 2 plader). Giv dem 35-40 minutter i ovnen, til de er gyldne og sprøde.