Scan for at gå til opskrift
Sprøde kartofler i ovn
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet 50 minutter min
- 2 liter vand (evt. + 1 tsk bagepulver)
- 1 kg kartofler
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk frisk hakket rosmarin (eller 1 spsk tørret)
- ¼ tsk flagesalt + ekstra til servering
- 1 fed hvidløg (valgfrit)
- friskkværnet peber
Gør 2 plader klar med bagepapir.
Sæt 2 liter vand til at koge i en gryde.
Skur eller skræl kartoflerne, og skær dem i smalle både. Tilsæt evt. bagepulver til vandet, og kog kartoflerne i vandet 5-10 minutter – de skal ikke blive helt møre.
Imens: Lav en god krydderolie med olivenolie, salt, peber, evt. hvidløg og krydderurter (tørre eller friske).
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Dræn vandet fra kartoflerne, og damp dem lidt af. Ryst dem så godt rundt i olien, og bred dem ud på bagepapir i ét lag (en portion passer til 2 plader). Giv dem 35-40 minutter i ovnen, til de er gyldne og sprøde.