Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Små flutes med havregryn

Små flutes med havregryn

Antal 4 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Hvile- og hævetid 11 timer
Samlet 11 timer 28 minutter

Ingredienser

  • 380 g vand
  • 75 g grove havregryn (eller speltflager)
  • 450 g hvedemel (med mindst 11 % protein)
  • 30 g aktiv surdej (eller 2 spsk ekstra vand)
  • 5 g gær (rørt ud i 1 tsk vand)
  • 10 g salt
  • ekstra havregryn (gerne fine) til bordet

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bland vand, gryn og mel, og lad det hvile 1 time (autolyse).
  • Tilsæt surdej/vand og gær opløst i vand (vent med saltet). Ælt dejen godt sammen i hånden eller maskine. Drys saltet over, og lad det hvile ½ time på køkkenbordet.
  • Fold dejen i alt 5 gange: Første gang med stræk og fold og dernæst med coil fold. Lad dejen hvile 30 minutters mellem hver foldning. Dejen bliver endnu mere elastisk hver gang. Se videoen for teknik.
  • Smør 1 condibøtte med lidt olie (alternativt brug 1 skål), og hæld dejen over i den. Dæk med plast eller låg, og sæt i køleskabet 8-16 timer, som det passer bedst.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet en halv til en hel time, så den vågner.
  • Tænd ovnen på varmluft med max varme (min ovn går til 270 grader), og sæt gerne bagestål ind. Sæt en bradepande under. Læg et stykke bagepapir klar på bordet.
  • Når ovn og bagestål er helt gennemvarmt: Drys et godt lag havregryn eller mel ud på bordet. List dejen forsigtigt herover, og drys den med havregryn eller mel ovenpå. Endelig ikke ælte! Træk lidt i dejen, så den bliver en aflang firkant. En portion passer med 4 brød. (Jeg skar på den korte led, så de passer med bredden på min bageplade).
  • Sno stykkerne, og løft dem over på bagepapiret, brug evt. din dejskraber som støtte, da dejen er meget blød.
  • Smæk så bagepapiret ind på den varme plade/bagestålet, og kast et glas vand ned i bradepanden under. Bag dine flutes i 13-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.