Bland vand, gryn og mel, og lad det hvile 1 time (autolyse).
Tilsæt surdej/vand og gær opløst i vand (vent med saltet). Ælt dejen godt sammen i hånden eller maskine. Drys saltet over, og lad det hvile ½ time på køkkenbordet.
Fold dejen i alt 5 gange: Første gang med stræk og fold og dernæst med coil fold. Lad dejen hvile 30 minutters mellem hver foldning. Dejen bliver endnu mere elastisk hver gang. Se videoen for teknik.
Smør 1 condibøtte med lidt olie (alternativt brug 1 skål), og hæld dejen over i den. Dæk med plast eller låg, og sæt i køleskabet 8-16 timer, som det passer bedst.
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet en halv til en hel time, så den vågner.
Tænd ovnen på varmluft med max varme (min ovn går til 270 grader), og sæt gerne bagestål ind. Sæt en bradepande under. Læg et stykke bagepapir klar på bordet.
Når ovn og bagestål er helt gennemvarmt: Drys et godt lag havregryn eller mel ud på bordet. List dejen forsigtigt herover, og drys den med havregryn eller mel ovenpå. Endelig ikke ælte! Træk lidt i dejen, så den bliver en aflang firkant. En portion passer med 4 brød. (Jeg skar på den korte led, så de passer med bredden på min bageplade).
Sno stykkerne, og løft dem over på bagepapiret, brug evt. din dejskraber som støtte, da dejen er meget blød.
Smæk så bagepapiret ind på den varme plade/bagestålet, og kast et glas vand ned i bradepanden under. Bag dine flutes i 13-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.