Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Simit tyrkiske brødringe med sesam

Simit - tyrkiske brødringe

Antal 9 stk.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hævetid 1 time
Samlet 1 time 57 minutter

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 12 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 150 g ølandshvedemel
  • 425 g hvedemel (manitoba eller tipo 00)
Til coatingen skal du bruge:
  • ½ dl vand
  • 1 spsk mel
  • 1 dl üzüm pekmezi (tyrkisk vindruesirup – alternativt alm. mørk sirup)
  • 2,5 dl sesamfrø

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rør gær og sukker ud i vandet, og ladet det stå 5 minutter. Tilsæt så de to typer mel og salt, og ælt dejen grundigt – 5-10 minutter på maskine. Den er ret fast. Lad den hæve på køkkenbordet en times tid.
  • Til coatingen: Ryst mel og vand sammen i et glas med låg. Tilsæt siruppen, og hæld det ud i en bred suppetallerken. Hæld også halvdelen af sesamfrøene ud i en bred suppetallerken. (Fyld op efterhånden).
  • Simit - tyrkiske brødringe med sesam
    Ælt dejen igennem på bordet, og del den i 9 lige store stykker. Del de 9 stykker i to hver, og rul ud til 18 lange pølser på ca. 40 cm.
  • Simit - tyrkiske brødringe med sesam
    Sno dem to og to sammen (sno ret stramt).
  • Simit - tyrkiske brødringe med sesam
    Saml dem til kranse.
  • Simit - tyrkiske brødringe med sesam
    Dyp så hver krans i sirupsblandingen og vend den derefter i sesam. Sørg for, de er helt dækket med sesam!
  • Simit - tyrkiske brødringe med sesam
    Fordel de 9 simit på 3 stykker bagepapir, og lad dem hæve.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft, gerne med bagesten eller bagestål. Bag brødringene i ovnen, når den er HELT varm. En plade ad gangen, så tager det 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Nyd!