Proteinrigt hvedemel er i min verden hvedemel med mindst 12 g protein pr. 100 g. Protein er forudsætningen for udviklingen af gluten - og dermed både en elastisk dej og luftigt brød. Jeg vælger altid proteinrigt mel til bagværk med gær og surdej.
Rør gær og sukker ud i vandet, og ladet det stå 5 minutter. Tilsæt så de to typer mel og salt, og ælt dejen grundigt – 5-10 minutter på maskine. Den er ret fast. Lad den hæve på køkkenbordet en times tid.
Til coatingen: Ryst mel og vand sammen i et glas med låg. Tilsæt siruppen, og hæld det ud i en bred suppetallerken. Hæld også halvdelen af sesamfrøene ud i en bred suppetallerken. (Fyld op efterhånden).
Ælt dejen igennem på bordet, og del den i 9 lige store stykker. Del de 9 stykker i to hver, og rul ud til 18 lange pølser på ca. 40 cm.
Sno dem to og to sammen (sno ret stramt).
Saml dem til kranse.
Dyp så hver krans i sirupsblandingen og vend den derefter i sesam. Sørg for, de er helt dækket med sesam!
Fordel de 9 simit på 3 stykker bagepapir, og lad dem hæve.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft, gerne med bagesten eller bagestål. Bag brødringene i ovnen, når den er HELT varm. En plade ad gangen, så tager det 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Nyd!