Scan for at gå til opskrift
Sigara börek - filoruller med feta
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til filorullerne skal du bruge:
- 1 pakke fillodej
- 100 g feta
- 100 g mozzarella (eller hytteost – eller nøjs med feta – 200 g i alt)
- ½ tsk chiliflager (valgfrit)
- 1 bundt bredbladet persille
- 5 dl rapsolie (til stegning)
Til yoghurtdippen skal du bruge:
- 2 dl yoghurt naturel (ikke græsk)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk persille
- et drys salt
- lidt citronsaft
Smuld og bland ostene, også med den hakkede persille og chiliflager. Eller kør det hele i en minihakker.
Læg fillodejen ud på bordet, og skær den i 4 kvarte (ét snit på den ene led, et snit på den anden, gerne gennem alle lag på én gang).
-
Tag den første bunke, og læg den med den korte ende ind mod dig selv. Læg fyldet i små toppe i den ene ende af hver strimmel.
-
Rul en enkelt omgang, til dejen er dækket. Fold så siderne ind.
-
Tril filorullen helt sammen. Lim enden fast ved at pensle med lidt vand.
-
Fortsæt, til du ikke har mere fyld – jeg fik 24 ruller af portionen.
Varm olien på en pande (middelvarme), og friter filorullerne, til de er gyldne og sprøde. Lad rullerne dryppe af på fedtsugende papir.
Tip: Hvis de pludselig begynder at sprutte, er det fordi, der er gået hul på rullen. Skynd dig at tage rullen op.
Rør dippen sammen, og smag til med salt og citron.
Server rullerne lune med dip.