Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Sprøde filoruller med feta - sigara börek

Sigara börek - filoruller med feta

Antal 24 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Til filorullerne skal du bruge:
  • 1 pakke fillodej
  • 100 g feta
  • 100 g mozzarella (eller hytteost – eller nøjs med feta – 200 g i alt)
  • ½ tsk chiliflager (valgfrit)
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 5 dl rapsolie (til stegning)
Til yoghurtdippen skal du bruge:
  • 2 dl yoghurt naturel (ikke græsk)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk persille
  • et drys salt
  • lidt citronsaft

Dine egne noter

Tilberedning

  • Smuld og bland ostene, også med den hakkede persille og chiliflager. Eller kør det hele i en minihakker.
  • Læg fillodejen ud på bordet, og skær den i 4 kvarte (ét snit på den ene led, et snit på den anden, gerne gennem alle lag på én gang).
  • Sigara børek
    Tag den første bunke, og læg den med den korte ende ind mod dig selv. Læg fyldet i små toppe i den ene ende af hver strimmel.
  • Sigara børek
    Rul en enkelt omgang, til dejen er dækket. Fold så siderne ind.
  • Sigara børek
    Tril filorullen helt sammen. Lim enden fast ved at pensle med lidt vand.
  • Sigara børek
    Fortsæt, til du ikke har mere fyld – jeg fik 24 ruller af portionen.
  • Varm olien på en pande (middelvarme), og friter filorullerne, til de er gyldne og sprøde. Lad rullerne dryppe af på fedtsugende papir.
  • Tip: Hvis de pludselig begynder at sprutte, er det fordi, der er gået hul på rullen. Skynd dig at tage rullen op.
  • Rør dippen sammen, og smag til med salt og citron.
  • Server rullerne lune med dip.