Scan for at gå til opskrift
Scones med chokolade
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet 27 minutter min
- 300 g mel
- 4 spsk sukker
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g koldt smør
- 125 g mørk chokolade
- 1 æg
- 1,5 dl syrnet mælk (se nedenfor)
Og lidt ekstra:
- mel (til udrulning)
- creme fraiche eller æg (til at pensle med)
- 3 spsk rørsukker (til drys)
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
Skær det kolde smør i tern, og hak chokoladen groft. Smuldr eller hak smørret ind i melet, kun lige til det ligner groft revet ost. Et par lidt større klumper gør ikke noget. Brug evt. maskine.
Vend den hakkede chokolade i sammen med ægget.
Hæld den syrnede mælk over, og bland forsigtigt med en gummispatel, kun indtil væsken er fordelt. Dejen hænger ikke helt sammen endnu. Skrab dejen ud på bordet, og saml den hurtigt. Den skal ikke være fin og glat – bare samlet. Hvis den ikke samler sig helt, tilsæt lidt ekstra syrnet mælk.
Rul dejen ud til ca. 20 * 20 cm. Stik den ud i cirkler. Rul overskydende dej ud igen, og gentag. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Tip: Du kan også skære dejen i firkanter eller rulle ud til en cirkel og skære pizza-slices, se forslag nedenfor.
Pensl KUN toppen med creme fraiche eller æg, og drys med sukker.
Bag dem i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af på en bagerist, før du serverer – som de er eller med koldt smør.