Scan for at gå til opskrift
Rungstedtærte med rabarber – rabarberkage med gær
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 30 minutter min
Samlet 1 time t 20 minutter min
Til dejen skal du bruge:
- 400 g mel
- 200 g smør (køleskabskoldt)
- 50 g gær
- 4 spsk vand (lunt)
- 50 g sukker
- 2 æg
Til kagecremen:
- 1 æggeblomme
- 1 tsk majsstivelse
- 1 dl mælk (gerne sødmælk)
Til remoncen:
- 100 g smør (blødt)
- 100 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
Til rabarberkompotten (valgfri):
- 250 g rabarber
- 35 g sukker (3 spsk)
- 2 spsk vand
Husk også:
- mel ( til udrulning)
- æg (at pensle med)
Start med rabarberkompotten: Rens og snit rabarber i 1-2 cm stykker, og kog dem op med vand og sukker i 5-10 minutter, til de er møre. Rør lidt rundt undervejs. Køl kompotten af (sæt evt. gryden i koldt vand).
Imens kan du gå videre:
Dejen: Smuld smørret i melet, og rør gæren ud i lidt af mælken. Bland så dejen i hånden, og læg den på køl.
Cremen: Rør æggeblomme og maizena sammen i en lille skål, til det er helt jævnt (ellers klumper cremen). Pisk mælken i, og kog cremen forsigtigt op i en kasserolle, til den tykner. Køl den af - sæt evt. gryden i koldt vand.
Remoncen: Pisk det bløde smør, sukker og vaniljesukker grundigt sammen. Når cremen er kold: Pisk den i remoncen, en spiseskefuld ad gangen.
Tag dejen ud af køleskabet, og rul 2/3 del af dejen ud til bunden. Beklæd formen med den, og smør creme-remoncen ud i et jævnt lag. Fordel rabarberkompotten over, hvis du bruger.
Rul resten af dejen ud, og skær den i strimler til flettet låg – eller brug udstiksforme, hvis du foretrækker det. Hvis du fletter, er det nemmest at starte på midten – og skiftevis på kryds og tværs. Pensl låget med sammenpisket æg.
Lad kagen hæve lunt en halv time.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bag kagen i ca. 20 minutter. Kig til den undervejs, og dæk med alufolie, hvis den bliver for mørk.
Kagen er (desværre!) bedst, når den er kølet af. Drys med lidt flormelis, og nyd!