Scan for at gå til opskrift
Rødkålssalat med æbler og den vildeste kanel-krydderdressing
Forb. tid 20 minutter min
- 400 g rødkål
- 200 g pigeonæbler (ca. 5 stk.)
- 75 g tørrede tranebær
- 50 g pekannødder
Kaneldressing til flere gange:
- 15 g frisk ingefær
- 2 appelsiner (økologiske)
- 1 rød grape
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk stødt allehånde
- ¼ tsk stødt nelliker
- vaniljepulver (en smule)
- salt og friskkværnet peber
- 2 tsk flydende honning (smag til)
- ½ dl neutral olie
Lav så kaneldressingen:
Rens ingefær, og riv den fint.
Riv skallen af appelsinerne fint.
Pres saft af appelsiner og grape.
Ryst alle ingredienser – undtagen olien, godt sammen i et glas med låg. Tilsæt olien, og ryst igen. Smag til.Tip: Hvis du tilsætter olien med det samme, vil krydderierne binde sig til den. Krydderierne bliver bedre fordelt, når du blander dem i dressingen inden olien.