Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rødkålssalat med æbler og skøn kanel-krydderdressing

Rødkålssalat med æbler og den vildeste kanel-krydderdressing

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter

Ingredienser

  • 400 g rødkål
  • 200 g pigeonæbler (ca. 5 stk.)
  • 75 g tørrede tranebær
  • 50 g pekannødder
Kaneldressing til flere gange:
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 appelsiner (økologiske)
  • 1 rød grape
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • ¼ tsk stødt nelliker
  • vaniljepulver (en smule)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk flydende honning (smag til)
  • ½ dl neutral olie

Kokkens noter

Vil du ha’ honningglaserede pekannødder med kanel? Så find den virkelig nemme opskrift på det her.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Snit rødkålen fint, gerne på mandolinjern eller maskine. Skær æbler i tern eller tynde både. Rist pekannødderne let, og hak dem groft.
Lav så kaneldressingen:
  • Rens ingefær, og riv den fint.
  • Riv skallen af appelsinerne fint.
  • Pres saft af appelsiner og grape.
  • Ryst alle ingredienser – undtagen olien, godt sammen i et glas med låg. Tilsæt olien, og ryst igen. Smag til.
    Tip: Hvis du tilsætter olien med det samme, vil krydderierne binde sig til den. Krydderierne bliver bedre fordelt, når du blander dem i dressingen inden olien.
Bland salaten:
  • Bland rødkål med det meste af æblerne og tranebærrene. Vend salaten med ca. ½ dl dressing. Fordel resten af fyldet over og eventuelt et lille grønt drys – bare til pynt.