Scan for at gå til opskrift
Rødbedechips med peberrodscreme
- 3 rødbeder
- 1,5 spsk soya
- 4 spsk olivenolie
- flagesalt
Til peberrodscremen
- ½ dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche 38 %
- 1 spsk frisk revet peberrod (eller mere!)
- frisk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Til bruschettaen også:
- 16 skiver baguette (gerne surdejsbrød, alternativt rugbrødschips)
- purløg
Skur rødbederne, og trim dem i enderne (du skal ikke skrælle).
Snit dem i tynde skiver (bedst på mandolinjern).
Vend dem i olie og soya, så de er dækket på alle flader.
Fordel dem i ét lag på bagepapir (2 plader).
Sæt dem ind i ovnen, og tænd på 125 grader varmluft. Giv dem ca. 50 minutter, til de er sprøde.
Drys med flagesalt, og lad dem køle af på bagepapiret.
Opbevar i tætsluttende beholder, til de skal bruges.
Sådan laver du peberrodscremen:
Pisk fløden stiv, tilsæt creme fraichen og pisk igen, til cremen kan holde faconen (som stift flødeskum).
Smag til med masser af friskrevet peberrod, lidt citron, salt og peber.
Sådan anretter du bruschettaen: