Go Back
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Bruschetta med peberrodscreme og rødbedechips

Rødbedechips med peberrodscreme

Ingredienser

  • 3 rødbeder
  • 1,5 spsk soya
  • 4 spsk olivenolie
  • flagesalt
Til peberrodscremen
  • ½ dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 1 spsk frisk revet peberrod (eller mere!)
  • frisk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Til bruschettaen også:
  • 16 skiver baguette (gerne surdejsbrød, alternativt rugbrødschips)
  • purløg

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skur rødbederne, og trim dem i enderne (du skal ikke skrælle).
  • Snit dem i tynde skiver (bedst på mandolinjern).
  • Vend dem i olie og soya, så de er dækket på alle flader.
  • Fordel dem i ét lag på bagepapir (2 plader).
  • Sæt dem ind i ovnen, og tænd på 125 grader varmluft. Giv dem ca. 50 minutter, til de er sprøde.
  • Drys med flagesalt, og lad dem køle af på bagepapiret.
  • Opbevar i tætsluttende beholder, til de skal bruges.
Sådan laver du peberrodscremen:
  • Pisk fløden stiv, tilsæt creme fraichen og pisk igen, til cremen kan holde faconen (som stift flødeskum).
  • Smag til med masser af friskrevet peberrod, lidt citron, salt og peber.
Sådan anretter du bruschettaen:
  • Rist brødskiverne. Læg så en teskefuld peberrodscreme på hver (jeg brugte en sprøjtepose - så er det nemt at styre), top op med rødbedechips. Klip lidt frisk purløg over.
  • Server straks.