Scan for at gå til opskrift
Rød spidskålssalat med gulerødder og ingefærdressing
Forb. tid 15 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 200 g rød spidskål
- 200 g gulerødder (2-3 stk.)
- 1 appelsin
- 1 bundt frisk koriander
- 1 dl edamamebønner (optøede fra frost, valgfrit)
- ½ dl peanuts (ristede, bedst med usaltede)
Til dressingen skal du bruge (til flere gange):
- 1 grapefrugt
- 1 appelsin
- 1 lime
- 15 g frisk ingefær (renset vægt)
- 1 dl rapsolie
- salt
Snit den røde spidskål fint i hånden eller på mandolinjern.
Skræl gulerødderne, og snit dem julienne, i helt tynde skiver på mandolinjern – eller skræl dem i lange bånd med en tyndskræller – eller brug en spiralizer.
Skræl appelsinen, og skær den i mundrette stykker.
Skyl og pluk koriander. Hak den evt. groft.
Bland salaten sammen, og vend den i dressingen. Anret i en skål, og drys med peanuts.
Sådan laver du dressingen: