Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rød spidskålssalat med appelsin og ingefærdressing

Rød spidskålssalat med gulerødder og ingefærdressing

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 200 g rød spidskål
  • 200 g gulerødder (2-3 stk.)
  • 1 appelsin
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 dl edamamebønner (optøede fra frost, valgfrit)
  • ½ dl peanuts (ristede, bedst med usaltede)
Til dressingen skal du bruge (til flere gange):
  • 1 grapefrugt
  • 1 appelsin
  • 1 lime
  • 15 g frisk ingefær (renset vægt)
  • 1 dl rapsolie
  • salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Snit den røde spidskål fint i hånden eller på mandolinjern.
  • Skræl gulerødderne, og snit dem julienne, i helt tynde skiver på mandolinjern – eller skræl dem i lange bånd med en tyndskræller – eller brug en spiralizer.
  • Skræl appelsinen, og skær den i mundrette stykker.
  • Skyl og pluk koriander. Hak den evt. groft.
  • Bland salaten sammen, og vend den i dressingen. Anret i en skål, og drys med peanuts.
Sådan laver du dressingen:
  • Pres grapefrugt, appelsin og lime. Riv ingefær fint. Ryst dressingen sammen i et glas med skruelåg.