Scan for at gå til opskrift
Ristede kikærter i ovn
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk olie
- 1 spsk soja
- 2 tsk tørret krydderi (fx ½ tsk garam masala, ½ tsk paprika,½ tsk spidskommen, ½ tsk gurkemeje)
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Dræn kikærterne, og dup dem tørre. Vend dem med olie, soja og krydderier.
Fordel kikærterne i ét lag på bagepapir, og sæt dem i ovnen. Giv dem ca. 40 minutter, til de er gyldne. Vend lidt rundt undervejs, så de får varmen jævnt fordelt.
Tag kikærterne ud, og lad dem køle af på bagepapiret.
Skal de holde sig HELT sprøde i flere dage, så giv dem 10 minutter ekstra, efter de er kølet af. Ind i ovnen igen. 180 grader. 10 minutter. Køl af igen.
Opbevar de ovnristede kikærter i en tætsluttende beholder. Når de først er helt gennemtørrede, holder de sig fint sprøde i over en uge.