Scan for at gå til opskrift
Rabarbertrifli med marcipan
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Køletid 15 minutter min
Samlet 45 minutter min
Til marcipancrunchen skal du bruge:
- 15 g mandler
- 25 g marcipan
- 1 spsk sukker
- 40 g havregryn (fine eller grove)
- 10 g smør
Til rabarberkompotten skal du bruge:
- 250 g rabarber (helst jordbærrabarber eller vinrabarber)
- 3 spsk sukker
- 2 spsk vand
- vaniljesukker (efter smag)
Til vaniljecremen skal du bruge:
- 1,5 dl piskefløde
- 100 g mascarpone
- 1 spsk flormelis
- vaniljepulver (eller vaniljesukker efter smag)
En større portion marcipancrunch (bare en mulighed):
- 75 g mandler
- 125 g marcipan
- 5 spsk sukker
- 200 g havregryn (fine eller grove)
- 50 g smør
Til crunch (lav evt. en større portion – så har du til morgenmadsknas og koldskål også): Hak mandlerne, og riv marcipanen groft. Bland med sukker og havregryn. Smelt smørret, og bland det i. Fordel det på en bageplade, og rist det ved 150 grader i ca. 15-20 minutter. Vend rundt en gang eller to undervejs. Lad det køle af på bagepapiret på køkkenbordet. Imens:
Rabarberne: Rens og trim rabarberne, og snit dem i små stykker på 1-2 cm. Kog dem blidt med sukker og vand, til de er næsten møre. Smag til med vanilje, og køl kompotten af.
Vaniljecremen: Pisk fløden til skum, ikke for stift. Pisk flormelis og vanilje i mascarponen. Tilsæt så flødeskummet lidt af gangen – pas på, du ikke pisker for meget. Evt. bare rør ved håndkraft.
Opbevar kompot og creme på køl, til du vil samle desserten: Start med kompot i bunden, så lidt vaniljecreme og crunch – og gentag, hvis du har et slankt glas som mit. Du kan evt. bruge en sprøjtepose til vaniljecremen, så er den nemmere at styre.
Server!