Brug en springform eller en firkantet metalform, fx en rugbrødsform, der rummer ca. det samme. Beklæd den med bagepapir.
Find alle ingredienser frem, og mål af. Det er vigtigt, at du kan holde tempo, når dejen skal samles med de varme ingredienser, og så bliver du glad for, det hele står klar.
Begynd med at fordele nødder og mandler på en bageplade. Sæt den i ovnen, og tænd på 160 grader. Rist, til skallerne begynder at sprække, ca. 10-15 minutter. Når mandler og nødder er klar, skru temperaturen ned til 125 grader. Nødder og mandler skal være varme, når de skal i dejen.
Imens: Hak de tørrede frugter, så alt er på størrelse med store rosiner, og læg dem i en god stor skål. Riv appelsinskallen fint over.
Sigt melet sammen med kakaopulver, krydderier, salt og peber hen over frugten. Bland de tørre ingredienser godt med frugten, så al frugten er dækket.
Smelt den hakkede chokolade langsomt i en lille skål i vandbad. Rør ofte, så al chokoladen smelter. Sluk for varmen, men lad chokoladen forblive i vandbadet.
Kog honning og sukker op i en lille gryde under omrøring i cirka 5 minutter.
Hæld forsigtigt den varme honningmasse over den hakkede frugt, tilsæt de varme mandler og nødder lige fra ovnen. Hæld den varme smeltede chokolade over og rør sammen, så hurtigt du kan. Blandingen vil være tyk og lidt bøvlet at få jævn, men bare rolig – det skal nok lykkes.
Skru ovnen op til 175 grader.
Vend dejen ud i din form, tryk den ned med en stor træske eller spatel. Tag evt. lidt olie på fingrene og pres dejen hel flad med hænderne. Dejen ændrer næsten ikke facon under bagningen.
Bag panforten i 20 minutter (springform) eller 25 minutter (rugbrødsform, hvor den er lidt tykkere). Tag den ud og lad den afkøle helt i formen, inden du vender den ud.
Ved servering: Giv kagen et drys flormelis, og skær den i skiver, tern eller smalle kagestykker. Nyd!