Mængderne af grønsager kan du justere efter smag og beholdning, bare hold dig nogenlunde inden for den samlede mængde. Så altså ingen krise, hvis du kun har en lille dåse majs eller én gulerod.
Skær gulerødder og snackpeber i tern og bladselleri i tynde skiver.
Opløs bouillonterningen i kogende vand.
Skyl risene grundigt, til vandet er klart. Dryp dem af.
Varm olivenolien op i en stor pande ved middel varme. Svits løg, gulerødder og hvidløg, til løgene er klare, ca. 5 minutter.
Vend risene godt rundt i løgblandingen.
Tilsæt paprika, spidskommen, koriander, oregano, chiliflager og salt. Rør sorte bønner, tomater, majs, bladselleri, peberfrugt og bouillon i panden.
Bring det i kog, skru ned for varmen, læg låg på. Lad det simre ved lavest mulig varme i 15-20 minutter, til risene er møre, og væsken er absorberet. Sluk.
Imens: Riv cheddarosten groft, hak koriander, snit avocado og limebåde.
Smag til med limesaft, og drys osten over. Læg låg på igen i 3-5 minutter, så osten smelter.
Ved servering: Drys med frisk koriander, og top med avocado, creme fraiche og limebåde.