Go Back
+ personer
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Nem thairet med masser af grønsager og kulør

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 200 g gulerod
  • 200 g fennikel
  • 100 g svampe
  • 100 g forårsløg
  • 300 g peberfrugt
  • 300 g squash
  • 300 g broccoli
  • 3 spsk olie (oliven, kokos eller sesam)
  • 240 g spiseklare kikærter (fx 1 dåse drænet)
  • 1 dl soya
  • 1 rød chili (tjek styrken og juster!)
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g frisk ingefær
  • 4 dl kokosmælk (de fede)
Til servering:
  • peanuts eller cashewnødder (rå, usaltede)
  • ris (pasta eller naan)
  • lime

Tilberedning

  • Start med at riste rå usaltede peanuts eller cashewnødder i ovnen, hvis du bruger. De skal have ca. 20 minutter ved 150 grader varmluft.
  • Bemærk, at du skal dele grønsagerne op i to: Fennikel, gulerod, svampe og forårsløg først. Peberfrugt, squash og broccoli bagefter.
  • Rens alle grønsagerne, og snit dem fint (i hånden eller med maskine). Jeg foretrækker grønsagerne i lange stænger frem for tern – men gør som du bedst kan li’. Gulerødder, broccolistok og squash rev jeg bare groft.
  • Lav soyamarinaden klar: Snit chilien meget fint, pres hvidløg og riv ingefær. Bland med soyaen i en lille skål.
  • Hvis du vil have ris til – sæt dem over. Pasta kan vente lidt endnu, men find den frem og gør en gryde klar.
  • Tag en stor gryde – gerne en sauterpande – og varm olien op til mellemvarme. Vend fennikel, gulerod, svampe og forårsløg i, og vend godt rundt, til det begynder at falde sammen, og svampene afgiver væde.
  • 5 minutter før spisetid: Tilsæt peberfrugt, squash og broccoli sammen med soyasaucen, kokosmælk og kikærter. Vendt rundt, til det er helt varmt. Server med ristede cashews eller peanuts og et squeeze lime.