Scan for at gå til opskrift
Nem thairet med masser af grønsager og kulør
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 45 minutter min
Du skal bruge:
- 200 g gulerod
- 200 g fennikel
- 100 g svampe
- 100 g forårsløg
- 300 g peberfrugt
- 300 g squash
- 300 g broccoli
- 3 spsk olie (oliven, kokos eller sesam)
- 240 g spiseklare kikærter (fx 1 dåse drænet)
- 1 dl soya
- 1 rød chili (tjek styrken og juster!)
- 2 fed hvidløg
- 25 g frisk ingefær
- 4 dl kokosmælk (de fede)
Til servering:
- peanuts eller cashewnødder (rå, usaltede)
- ris (pasta eller naan)
- lime
Start med at riste rå usaltede peanuts eller cashewnødder i ovnen, hvis du bruger. De skal have ca. 20 minutter ved 150 grader varmluft.
Bemærk, at du skal dele grønsagerne op i to: Fennikel, gulerod, svampe og forårsløg først. Peberfrugt, squash og broccoli bagefter.
Rens alle grønsagerne, og snit dem fint (i hånden eller med maskine). Jeg foretrækker grønsagerne i lange stænger frem for tern – men gør som du bedst kan li’. Gulerødder, broccolistok og squash rev jeg bare groft.
Lav soyamarinaden klar: Snit chilien meget fint, pres hvidløg og riv ingefær. Bland med soyaen i en lille skål.
Hvis du vil have ris til – sæt dem over. Pasta kan vente lidt endnu, men find den frem og gør en gryde klar.
Tag en stor gryde – gerne en sauterpande – og varm olien op til mellemvarme. Vend fennikel, gulerod, svampe og forårsløg i, og vend godt rundt, til det begynder at falde sammen, og svampene afgiver væde.
5 minutter før spisetid: Tilsæt peberfrugt, squash og broccoli sammen med soyasaucen, kokosmælk og kikærter. Vendt rundt, til det er helt varmt. Server med ristede cashews eller peanuts og et squeeze lime.