Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Daal? Dahl? - Nem dhal med grønsager

Nem dhal med grønsager

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Til daal skal du bruge:
Valgfrit: De hurtige grønsager kan være
  • 100 g søde kartofler
  • 100 g gulerødder
  • 1 rød peber
  • 2-3 håndfulde spinat
Valgfrit: De langsomme grønsager kan være
  • 1 aubergine
  • 1 squash
Valgfrit tilbehør:
  • ris
  • naan
  • yoghurt naturel
  • mango chutney
  • frisk koriander
  • peanuts (ristede, gerne usaltede)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pil og hak løgene. Pil hvidløget og hak det fint. Svits begge dele i lidt olivenolie ved middel varme, til de bliver klare – ca. 5 minutter.
  • Valgfrit - de hurtige grønsager: Hak gulerødder og søde kartofler i små tern. Tilsæt dem i gryden.
  • Riv ingefæren fint, og vend den i gryden sammen med de øvrige krydderier. Lad det riste et minuts tid, mens du vender rundt.
  • Tilsæt røde linser, vand og grønsagsbouillon, og lad det simre i ca. 20 minutter, til linserne er helt møre. Tilsæt lidt vand undervejs, hvis det koger tørt.
  • Valgfrit - de langsomme grønsager: Tænd ovnen på 180 grader. Skær aubergine og squash i tern på ca. 2*2 cm. Vend det hele i lidt olivenolie og salt, bred det ud på et stykke bagepapir, og giv det ca. 20-30 minutter i ovnen, til det har fået lidt farve. Hold øje :-)
  • Valgfrit - de hurtige grønsager: Skær peberfrugten i tern, skyl spinaten og dup eller slyng vandet af.
  • Når linserne er møre: Tilsæt tomatpassata og kokosmælk. Varm godt igennem og smag til med lime og evt. salt.
    Vend også de øvrige valgte grønsager i - peberfrugt, spinat, aubergine og squash.
  • Server din dhal med det tilbehør, du har valgt. Eller bare som den er.