Scan for at gå til opskrift
Nem dhal med grønsager
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til daal skal du bruge:
- 100 g løg (eller rødløg)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 25 g frisk ingefær
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk karrypasta (eller mere)
- 3 dl røde linser (tørrede)
- 7 dl vand
- 1 terning grønsagsbouillon
- 3 dl tomatpassata
- 2,5 dl kokosmælk (den fede)
- limesaft
- salt (evt.)
Valgfrit: De hurtige grønsager kan være
- 100 g søde kartofler
- 100 g gulerødder
- 1 rød peber
- 2-3 håndfulde spinat
Valgfrit: De langsomme grønsager kan være
Valgfrit tilbehør:
- ris
- Naan
- Yoghurt
- Mango chutney
- Frisk koriander
- Ristede peanuts
Pil og hak løgene. Pil hvidløget og hak det fint. Svits begge dele i lidt olivenolie ved middel varme, til de bliver klare – ca. 5 minutter.
Valgfrit - de hurtige grønsager: Hak gulerødder og søde kartofler i små tern. Tilsæt dem i gryden.
Riv ingefæren fint, og vend den i gryden sammen med de øvrige krydderier. Lad det riste et minuts tid, mens du vender rundt.
Tilsæt røde linser, vand og grønsagsbouillon, og lad det simre i ca. 20 minutter, til linserne er helt møre. Tilsæt lidt vand undervejs, hvis det koger tørt.
Valgfrit - de langsomme grønsager: Tænd ovnen på 180 grader. Skær aubergine og squash i tern på ca. 2*2 cm. Vend det hele i lidt olivenolie og salt, bred det ud på et stykke bagepapir, og giv det ca. 20-30 minutter i ovnen, til det har fået lidt farve. Hold øje :-)
Valgfrit - de hurtige grønsager: Skær peberfrugten i tern, skyl spinaten og dup eller slyng vandet af.
Når linserne er møre: Tilsæt tomatpassata og kokosmælk. Varm godt igennem og smag til med lime og evt. salt.Vend også de øvrige valgte grønsager i - peberfrugt, spinat, aubergine og squash. Server din dhal med det tilbehør, du har valgt. Eller bare som den er.