Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Naanbrød indiske fladbrød på panden

Naan på panden

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 spsk lunkent vand
  • 125 g yoghurt naturel
  • 8 g salt
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel (måske lidt mere)
  • 65 g smør (smeltet)
  • 3 spsk nigellafrø
  • ekstra smeltet (hvidløgssmør at pensle med)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hæld vandet i en god stor skål, og opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, æg og det smeltede smør, rør rundt og tilsæt så melet – start med 300 g og juster. Dejen skal være ret blød og nem at arbejde med. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, mindst 1 time. Gerne et lunt sted.
  • Ælt dejen kort igennem. Del den i 8 lige store stykker. Dejen klistrer lidt, men er også ret fed, så med lidt held kan du undvære ekstra mel på bordet.
  • Tænd nu for en god stor teflonpande ved godt og vel middelvarme – fx 7 ud af 9. Tril hvert stykke dej til en kugle, drys lidt nigellafrø på bordet, tryk dejen lidt ud med fingrene, og rul efter med en kagerulle. Mine naanbrød var ca. 20 x 14 cm – lidt dråbeformede.
  • Læg straks hvert brød på panden, og steg dem 2-3 minutter på hver side, til de har taget så meget farve, du synes.
  • Naanbrød bliver ekstra lækre, hvis du pensler med lidt smeltet smør eller hvidløgssmør lige før servering.