Scan for at gå til opskrift
Naan på panden
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet 1 time t 30 minutter min
- 12 g gær
- 4 spsk lunkent vand
- 125 g yoghurt naturel
- 8 g salt
- 1 æg
- 300 g hvedemel (måske lidt mere)
- 65 g smør (smeltet)
- 3 spsk nigellafrø
- ekstra smeltet (hvidløgssmør at pensle med)
Hæld vandet i en god stor skål, og opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, æg og det smeltede smør, rør rundt og tilsæt så melet – start med 300 g og juster. Dejen skal være ret blød og nem at arbejde med. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, mindst 1 time. Gerne et lunt sted.
Ælt dejen kort igennem. Del den i 8 lige store stykker. Dejen klistrer lidt, men er også ret fed, så med lidt held kan du undvære ekstra mel på bordet.
Tænd nu for en god stor teflonpande ved godt og vel middelvarme – fx 7 ud af 9. Tril hvert stykke dej til en kugle, drys lidt nigellafrø på bordet, tryk dejen lidt ud med fingrene, og rul efter med en kagerulle. Mine naanbrød var ca. 20 x 14 cm – lidt dråbeformede.
Læg straks hvert brød på panden, og steg dem 2-3 minutter på hver side, til de har taget så meget farve, du synes.
Naanbrød bliver ekstra lækre, hvis du pensler med lidt smeltet smør eller hvidløgssmør lige før servering.