Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Naanbrød indiske fladbrød på panden

Naan på panden

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet 1 time 30 minutter

Ingredienser

Kokkens noter

1. Proteinrigt hvedemel er i min verden hvedemel med mindst 12 g protein pr. 100 g. Protein er forudsætningen for udviklingen af gluten – og dermed både en elastisk dej og luftigt brød. Jeg vælger altid proteinrigt mel til bagværk med gær og surdej.
2. Det er også lækkert at pensle brødene med smeltet hvidløgssmør.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hæld vandet i en god stor skål, og opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, æg og det smeltede smør, rør rundt og tilsæt så melet – start med 300 g og juster. Dejen skal være ret blød og nem at arbejde med. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, mindst 1 time. Gerne et lunt sted.
  • Ælt dejen kort igennem. Del den i 8 lige store stykker. Dejen klistrer lidt, men er også ret fed, så med lidt held kan du undvære ekstra mel på bordet.
  • Tænd nu for en god stor teflonpande ved godt og vel middelvarme – fx 7 ud af 9. Tril hvert stykke dej til en kugle, drys lidt nigellafrø på bordet, tryk dejen lidt ud med fingrene, og rul efter med en kagerulle. Mine naanbrød var ca. 20 x 14 cm – lidt dråbeformede.
  • Læg straks hvert brød på panden, og steg dem 2-3 minutter på hver side, til de har taget så meget farve, du synes.
  • Naanbrød bliver ekstra lækre, hvis du pensler med lidt smeltet smør eller hvidløgssmør lige før servering.